Hurja nousu: Jussi Jokinen arvioitiin NHL:ssä aikanaan pahasti alakanttiin – varattaisiin nyt lähes 200 sijaa aiemmin!

NHL-kauden ollessa koronaviruspandemian vuoksi keskeytettynä, on sarjan virallisilla nettisivuilla tarjoiltu kiekkofaneille takavuosien NHL-varaustilaisuuksien uusintaversioita.

Uusien arvioiden perusteena ovat pelaajien toteutuneet taalaliigaurat.

Kesän 2001 NHL-draftin ykköskierroksella varattiin kaksi suomalaispelaajaa.

Minnesota Wild nappasi Mikko Koivun tilaisuuden kuudentena ja suomalaisen valintaa ei varmasti ole tarvinnut katua. Koivusta tuli syksyllä 2009 Wildin seurahistorian ensimmäinen vakituinen kapteeni.

Nyt tehdyssä uusintalistauksessa Koivun saavutukset eivät ole jääneet noteeraamatta: 37-vuotias keskushyökkääjä olisi napattu jo tilaisuuden kolmantena ja joukkue olisi ollut Wildin sijaan Tampa Bay Lightning.

Toisena sinivalkopelaajana ykköskierroksella valittiin aikoinaan Tuomo Ruutu, jonka Chicago Blackhawks poimi numerolla yhdeksän. Ruutu napattaisiin myös uusinnassa ykköskierroksella, tosin vasta numerolla 25 ja joukkue olisi tällä kertaa Montreal Canadiens.

Uusinnassa ykköskierrokselle nousee myös upean NHL-uran tehnyt Jussi Jokinen. Uraansa tätä nykyä Liigassa jatkavan Jokisen olisi nykytiedon valossa napannut Toronto Maple Leafs numerolla 17. Dallas Stars varasi Jokisen aikoinaan vasta tilaisuuden kuudennella kierroksella numerolla 192, joten nousua tulisi peräti 175 sijaa.

Kesän 2001 NHL-varaustilaisuuden uusinnan ykköskierroksen valinnat löytyvät kokonaisuudessaan täältä.