Useat nykyisistä NHL-pelaajista viettävät koronapandemian jyllätessä aikaa samalla tavoin kun monet urheilufanitkin: katselemalla vanhojen pelien uusintoja tv:stä.

Jääkiekko on kieltämättä kokenut melkoisen muutoksen tällä vuosituhannella. Tämän on saanut todeta vaikkapa Toronto Maple Leafsin nykyinen tähtihyökkääjä Mitch Marner.

– On huvittavaa, kuinka paljon peli on muuttunut varusteiden ja jäähyjen saannin osalta. On tavallaan hauskaa katsoa, miten paljon koukkimista ja kiinnipitämistä vanha linja onkaan sallinut, Marner päivittelee The Canadian Pressille.

Montreal Canadiensin puolustaja Ben Chiarot ihmettelee hänkin takavuosien mailankäyttöä kaikkeen muuhun kuin kiekon liikutteluun.

– Ne (vanhat pelit) ovat aikalailla kaikki se, mitä olen viime aikoina katsellut tv:stä. On hupaisaa nähdä, kuinka Bobby Orr luistelee ja samalla yksi kaveri seuraa perässä maila tämän lanteilla siniviivalta siniviivalle, Chiarot ihmettelee.

– Mitä helvettiä tuohon aikaan piti tehdä joutuakseen jäähylle? On uskomatonta katsoa noita pelejä ja sitä teurastusta, mitä näkyy jokaisessa vaihdossa, Calgary Flamesin GM Brad Treviling pyörittelee päätään.

NHL:n sääntökirja koki ison muutoksen kauden 2004-05 työsulun aikana, jolloin sääntöihin tehtiin muutoksia vauhdin ja taidon korostamiseksi kahvakiekon sijaan.