Muistatko liigafinaaleihin draamaa tuoneen teholingon? Kiskoi nyt toisaalla Euroopassa huikeat tehot

© Kuva: Juha Tamminen

Tapparan ja Ässien välillä keväällä 2013 käyty liigan finaalisarja on yksi lähihistorian mieleenpainuvimmista. Kausi päättyi monien yllätykseksi padan suomenmestaruuteen, kun se löi kirvesrinnat loppuottelusarjassa voitoin 4-2.

Sekä Ässiä että Tapparaa tuolla kaudella edustanut Dragan Umicevic (arkistokuvassa) oli yksi syy, miksi finaaleista jäi myös yksittäisiä, pieniä hetkiä mieliin isosti. Pelaaja syötti kolmannessa loppuottelussa Tapparan Niclas Luceniuksen ajassa 59.59 iskemän voittomaalin. Kirvesrinnat siirtyivät tuon, ja samalla kauden viimeisen voittonsa myötä sarjassa johtoon voitoin 2-1.

Umicevic edusti Liigassa kausina 2012-14 ensiksi Ässiä, sitten Tapparaa ja sitten taas Ässiä. Hän iski 73 runkosarjan pelissä tehot 9+43=52 (+3), 15 pudotuspeliottelun saldoksi jäi 0+9=9 (+3).

35-vuotiaan ruotsalaishyökkääjän putki kulkee edelleen. Hän pelasi päättyneellä kaudella monikansallista EBEL-liigaa itävaltalaisessa Linzissä takoen koko sarjan pistepörssin voittoon. Umicevic viimeisteli 50 runkosarjan pelissä tehot 13+52=65 (+27), kolmen pudotuspeliottelun saldo oli sekin jäätävä 0+6=6 (+3).

Pelaaja on iskenyt kaudesta 2013-14, eli toisesta liigasesongista lähtien aina vähintään 30 pinnaa per runkosarja. Pelisilmä on tarkka, sillä pienin kausikohtainen syöttömäärä on 19 napsua.

LUE MYÖS:
Koronavirus ja ikä eivät paina kunnioitettavat 40 vuotta täyttänyttä liigalegendaa: Vietti erilaisia pyöreitä, mätti Liigassa hirmuiset tehot – ”Kova luotto oli kevääseen”