Mats Zuccarello oli edustanut koko NHL-uransa ajan New York Rangersia, ennen kuin hänet kaupattiin kaudella 2018-19 Dallas Starsiin. Norjalaiskiituri ei siirron aikana sanonut mitään, mutta tapahtumat jättivät hänelle selvästi karvaan maun suuhun.

Norjalaislehti VG:n haastattelussa Zuccarello antoi Rangersin kuulla kunniansa hänen ja Henrik Lundqvistin kohtelusta.

– Jos Lundqvist olisi onnistunut voittamaan Stanley Cupin vuonna 2014, kun olimme finaaleissa, hänestä olisi tullut suurin legenda Rangers-historiassa. Tarkoitan sitä. Nyt näemme, että kun seuralle on ystävällinen ja ottaa vähemmän palkkaa seurauskollisuuden takia, se on hölynpölyä, Zuccarello lataa.

– Tämä on epäkunnioittavaa. Hän on vanhenemassa, ja heillä on toinen hyvä maalivahti, mutta sitten he voisivat antaa hänen pelata, kun Shesterkin ei pelaa.

Nyt Lundqvist on tipahtanut kolmosvahdin rooliin ja samalla häntä yritetään savustaa seurasta ulos.

– On karmaisevaa, että häntä kohdellaan näin. Uskoiko kukaan, että näin tulisi käymään Henrik Lundqvistille? Ei kukaan, Zuccarello sanoo.

– En uskonut, että minullekään käy näin. Ajattelin, että päätän urani Rangers-paidassa. Henke ajatteli niin myös. Kaikki olisi hyvin ja hienosti, mutta sitten seurajohto päättää, ettet ole paskankaan arvoinen.