Lukko tiedotti nettisivuillaan, että seuran pelaajat ja valmennus ovat lupautuneet tukemaan seuraa leikkaamalla palkkojaan koronakriisin vaikutusten ehkäisemiseksi. Lukossa on neuvoteltu mahdollisista palkkaleikkausista, ja ne sujuivat Lukon toimitusjohtaja Timo Rajalan mukaan hyvässä hengessä.

– Neuvotteluiden tarkoitus oli löytää yhteinen näkemys ja kompromissi palkkojen maksusta, jotta taloudelliset puitteet tulevaan kauteen liittyen saadaan turvattua. Pelaajat ja valmennus ovat olleet erittäin ymmärtäväisiä seuraa kohtaan koronakriisin vaikutuksista, Rajala kiittää.

Neuvotteluissa pelaajia edusti Heikki Liedes. Hänen mukaan kaikki pelaajat ovat hyvin ymmärtäväisiä vallitsevassa tilanteessa. Kun pelaajat kuulivat Lukon toimistoa ja ravintolatoimea koskevien yt-neuvotteluiden alkaneen, kokivat pelaajatkin velvollisuuden kantaa kortensa kekoon.

– Meidän tulee olla Lukossa yhteisellä rintamalla koko organisaatio. Talkoot kuuluvat kaikille jo pelkästään yleisen yhteiskuntavastuun merkeissä, eikä vapaamatkustajille ole tilaa. Olimme myös pelaajien keskuudessa yhtä mieltä halustamme menestyä ensi kaudella ja tällä ratkaisulla pystymme omalta osaltamme parantamaan sen edellytyksiä.

Lukko keräsi kesken jääneellä liigakaudella pisteitä kolmanneksi eniten (118).