Tuoreimmassa Kimanttia-podcastissa ääneen pääsi Teemu Selänne, joka muisteli pelivuosiaan Miikka Kiprusoffin kanssa.

Suomalaiset pelasivat 2000-luvun alussa samaan aikaan San Jose Sharksissa ja asuivat myös kaksi vuotta kämppiksinä.

Selänteen mukaan kyseinen aika oli Kiprusoffin vuoksi hyvinkin värikästä. Samalla kiekkolegenda nosti esiin yhden hulvattoman muiston.

– Aamutreenien jälkeen me molemmat asuttiin hotellissa. Menin ottamaan päiväunet, niin Kipru meni varamaalivahtina poolille, kun oli 26 astetta lämmintä – ja tilasi samalla muutama olutta.

– Sen jälkeen se otti aurinkoa melkein siihen asti, kun piti lähteä hallille. Sitten kun päästiin hallille, niin ilmoitettiin, että Nabokov on kipeänä, että Kipru sä pelaat tänään. Kipru oli sitten sillein, että ”okei”, eikä ilmekään värähtänyt. Sitten jätkä pelas sellaisen pelin, että olisikohan yksi kiekko mennyt selän taakse. Voitettiin 4-1 vai mitä se nyt olikaan, Selänne naureskeli Kimanttia-podcastissa.

Kyseinen tarina oli vain yksi esimerkki Kiprusoffin raudanlujasta luonteesta. Selänteen mukaan suomalaismaalivahti ei tärissyt kovissakaan paikoissa.

– Se jätkä ei ottanut minkäänlaisia paineita pelaamisesta. Tuntuu, että aina kun lähdettiin peliin, niin oltaisiin voitu olla menossa vaikka kalaan. Hän teki kaiken päinvastoin kuin suurin osa ammattiurheilijoista. Jokaisen pitää löytää se oma juttunsa. Täytyy sanoa, että Kipperin tyyli oli hieman erikoinen, mutta toimiva, Selänne kertoi.