Koronaviruspandemian vuoksi kesken jäänyt Liiga-kausi on vaikuttanut jo lyhyessä ajassa rajusti seurojen talouteen.

HPK:n taustayhtiö HPK Liiga Oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen on kertonut hämeenlinnalaisseuran tämänhetkisestä tilanteesta.

HPK:n nettisivulla julkaistusssa tiedotteessa löytyy myös positiivisia sävyjä: Toivasen mukaan vappuaattona (30.4.) päättyvän tilikauden ennusteet lupaavat hyvää.

HPK on tekemässä positiivisen liiketuloksen, vaikka Liiga-kauden päättymisen jälkeen on koettu merkittäviä taloudellisia tappioita.

– Tämän tuloksen takaa löytyy pitkäjänteinen ja määrätietoinen myyntityö sekä urheilullisesti tavoitteissa kiinni ollut liigajoukkue, Toivanen toteaa ja jatkaa:

– Voidaan sanoa, että olimme menossa kohti uutta liikevaihtoennätystä ja tuloksemme olisi ollut erinomainen ilman koronakriisin tuomia vaikeuksia.

Seurapomo myöntää tulevaisuuden näyttävän hyvin haasteelliselta, sillä epävarmuustekijöitä ennustamiselle on erittäin paljon: hämärän peitossa ovat muun muassa seuraavan kauden aloitusajankohta, ottelumäärä, yleisörajoitukset, ravintolatoiminnan rajoitukset ja yleinen taloudellinen tilanne.

Toivanen muistuttaa kuitenkin mistä kaikesta seurassa on vuosien saatossa selvitty.

– Olemme HPK:ssa kuitenkin ennenkin eläneet haasteellisia hetkiä ja koko liigatoiminnan jatkuminen on aikanaan ollut veitsenterällä. Silloin, kun vaikeudet ovat olleet suurimpia, on kuitenkin aina löytynyt todellista HPK-henkeä, uskollisuutta ja sitoutuneisuutta sekä vastuunkantajia, jotka ovat varmistaneet yhteisen ja rakkaan seuramme tulevaisuuden.