Jesse Puljujärven karu tarina toimi opettavaisena superlupaavalle joukkuekaverille: ”Haluaisin olla yhtä hyvä kuin hän on”

© Kuva: Leijonat.fi

Vasta vuonna 2002 syntynyt Aatu Räty on hänen vuoden vanhemman veljensä Aku Rädyn kanssa suomalaisen jääkiekkoilun suurimpia lupauksia. Oulunsalossa syntynyt 17-vuotias Aatu Räty on jo debytoinut Liigassa – eikä ihan missä tahansa seurassa.

Hän iski menneellä kaudella nimivahvassa Kärpissä 12 pelissä tehot 2+2=4 (0). Kausi vei seuran junnuissakin viilettänyttä nuorta eteenpäin rajusti kovissa olosuhteissa.

– Kärpillä on joitain entisiä NHL-pelaajia ja hienoja suomalaisia ​​jätkiä. Tämä on ollut hieno kokemus. Olen oppinut paljon, Räty sanoo Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n sivuilla.

Räty mainitsee sivuilla ihailunsa kohteeksi Jussi Jokisen ja Lasse Kukkosen. Kalajoella syntynyt Jokinen viiletti taalajäillä vielä pari kautta sitten. Pelejä parin vuoden päästä 40 vuotta täyttävälle hyökkääjälle NHL:ssä kertyi yhteensä yli 1 000 kappaletta.

– Jokinen on kuin mentori.

Yksi Kärppien NHL-taustaista pelaajista on Jesse Puljujärvi. Hänen uransa taalaliigassa ei auennut, vaikka pelaaja varattiin Edmonton Oilersiin juhannuksena 2016 ykköskierroksella neljäntenä. Tämäkin taitaa toimia fiksun oloiselle Rädylle opettavaisena tarinana.

– Se vain osoittaa sen, kuinka hyvä NHL:ssä pelatakseen täytyy olla. Haluaisin olla yhtä hyvä kuin hän on. Tai vielä parempi.

Suomen junnuja valmentanut Anssi Laine kertoo Rädystä, että tämä näkee jäätä erittäin hyvin, ja lisäksi hänellä on erittäin hyvät taidot yleensäkin.

– Aatulla on korkea älykkyysosamäärä jääkiekon suhteen. Aatu antaa älykkäitä syöttöjä. Hän on fiksu pelaaja, ja hän osaa pelata kummallakin tavalla – puolustavassa ja hyökkäävässä roolissa. Fyysinenkin peli hoituu.

LUE MYÖS:
Hurja väite: Tässä voi olla ensimmäinen suomalainen NHL:n ykkösvaraus – suurlupaus ei häkelly mediasta: ”Jos tulee hauskoja juttuja, niin kaverit näyttää niitä”


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.