IS: Pelottavasti loukkaantunut Otto Kivenmäki kertoo voinnistaan: ”Ei ole mitään muistikuvia”

© Kuva: Juha Tamminen

Otto Kivenmäen huono-onninen loukkaantuminen oli yksi koko Liiga-kauden kohauttaneimmista tapauksista. Lukko-puolustaja David Nemecek lähti hakemaan taklausta 20-vuotiaaseen hyökkääjään, kun Kivenmäki hukkasi kiekon ja katsoi jalkoihinsa. Raju taklaus jysähti häntä suoraan päähän. Kivenmäki menetti tilanteessa vielä epäonnisesti kypäränsäkin ja iski takaraivonsa jäähän.

Kiekkoväki oli peloissaan nuoren hyökkääjälupauksen puolesta. Uran loppumistakin pelättiin, kun Kivenmäen äiti Riina julkaisi lohduttoman päivityksen sosiaalisessa mediassa.

– Huominen kertoo enemmän. Tulevaisuus loput. Kausi (ja pahimmillaan koko ura jääkiekkoilijana) joka tapauksessa jäi nyt tähän ja kohta alkavat yo-kirjoitukset on nyt unohdettu, äiti kirjoitti.

Kivenmäki kommentoi vointiaan Ilta-Sanomien haastattelussa.

– En muista siitä pelistä mitään. Muistan vain joitain yksittäisiä juttuja siitä päivästä, mutta en mitään muuta, Kivenmäki kertoo kohtalokkaista tapahtumista.

– Olihan se outoa katsoa tilanne, kun ei ole mitään muistikuvia. Ihan kuin olisi katsonut jotain toista pelaajaa. Oli vaikea käsittää, että se olin minä.

Kiekkoihmiset ovat pelänneet, että Kivimäen kiekkoura päättyi kohutaklaukseen. Niin ei onneksi kuitenkaan ole käymässä.

– Kiekkoura jatkuu. En todellakaan ajatellut lopettavani. Jos lääkärit olisivat suositelleet uran lopettamista, silloin sitä vaihtoehtoa olisi pitänyt miettiä vakavasti, mutta onneksi näin ei käynyt, Kivenmäki kertoo.

– Kaikki magneettikuvat näyttivät hyviltä eikä ole ollut mitään pahempia oireita, joten lääkärit olivat myös toiveikkaita heti alusta asti. Pahemmin olisi voinut käydä, mutta onneksi siitä selvittiin säikähdyksellä.


Florida Panthers – Vegas Golden Knights | Maxit Floridalle! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️