Uskomaton kohtalo koettelee kuumaa liigaporukkaa viikosta toiseen – eilen alkoi kiehumaan urakalla: ”Vihellysten jälkeen kovistelu on seuraus siitä…”

© Kuva: Juha Tamminen

Jos keskiviikkona pelattu KooKoon ja Lukon kohtaaminen ja sen jälkipuinti eivät olleet jonkun mielestä pudotuspelihenkinen, niin sitten sellaista peliä ei todennäköisesti ole luvassa enää koko loppukaudella.

Päälle 20 ottelua vain yhdellä suoralla tappiolla marssinut Lukko otti isänniltä nokkaan luvuin 3-6. Ottelun puhuttavimmat hetket olivat tuloksen pinnalle nousseet raumalaisten Sebastian Revon ja isäntien Martin Bergerin polvitaklaukset.

Tapauksissa oli melkoisen erikoisia yhteensattumia. Lukko-hyökkääjä Revon uhri toisen erän lopussa oli KooKoon Trevor Mingoia ja vitosen istui raumalaisten Toni Koivisto. Myöhemmin Berger lennätti Koivistoa ja tämän vitosen vastaavasti istui Mingoia.

KooKoo-luotsi Jussi Ahokkaalla ei ollut mitään sanottavaa ottelun isoista jäähyistä Liigan sivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa.

– Ei mulla oo niihin mitään kommentoitavaa.

Pienistä puroista syntyy suuri joki

Lukon päävalmentaja Pekka Virta avasi ajatuksiaan pelin puhuttavista asioista varsin suorasanaisesti.

– Ei muuta kuin semmoinen kuin tän sarjaohjelman raskaus. Pelaajia pitäisi ymmärtää myöskin. Nuori pelaaja reissaa paljon, nyt yötä myöten. Vihellysten jälkeen kovistelu on seuraus siitä, että ennen vihellystä ei meinaa jaksaa.

– Sit riski kasvaa, että jotain sattuu. Mä en koe, että ketään teki mitään kummallista kellekkään, mutta turha sättääminen lisääntyy. Mitä väsyneempi ihminen on, sitä enemmän tulee sättää. Kotijoukkueen etu oli suhteeton fysiikkaa ajatellen, joukkonsa kanssa HPK:ta vastaan tiistaina Hämeenlinnassa pelannut Virta muotoili.

– Toivottavasti mikään kurinpito ei intoile kummallekaan puolelle, et saadaan pitää nää meidän hyvät pelaajat, hän jatkoi viitaten KooKoo-pelin kuumiin tapahtumiin.

– Toivon kanssa, et kurinpidolla on järki päässä, mitä on ollukkin nytte, Ahokas komppasi.

Järjetön ohjelma

Lukon kuormitus, otteluohjelma on kieltämättä luokkaa käsittämätön. Esimerkiksi viime viikolla joukkue pelasi vierasottelun Mikkelissä ja perään kotona KalPaa vastaan. Kysymys kuuluu, että olisiko KalPa-pelin pelaaminen ollut sittenkin ihan pikkuisen nerokkaampaa Kuopiossa, Mikkelin kupeessa?

– 800 peliä tässä olleena ihmettelen, ettei tästä valtakunnasta löydy yhtään ihmistä, joka osaisi tehdä sen tyyppisen sarjaohjelman, joka palvelisi urheilua. Tietenkin, jos tärkein asia on se, kuka myy eniten nakkipiirakkaa ja kaljaa ja siitä bonuksia.

Aiemmin helmikuun puolessa välissä Lukko pelasi ensiksi kotonaan Pelicansia vastaan ja sitten vieraissa Lahden vieressä Kouvolassa taas KooKoon vieraana. Näistä yhtäkään Itä-Suomen vierasottelua ei oltu saatu siis yhdistettyä tuplapeleiksi.

KooKoo voitti Lukon runkosarjakauden jokaisessa kohtaamisessa.

– Toivottavasti ei koskaa enää ikinä jouduta vastakkain, Virta murjaisi.

AIEMMIN OHJELMAA OVAT KOMMENTOINEET LUKON NUORET PELAAJAT – LUE LISÄÄ:
Mikä tuuletus! Muutama vuosi sitten alasarjoissa luutinut Liigan viime kauden maalitykki katkaisi kuukausien kuivakauden – ”Kyllähän niskassa varmaan joku apina oli”

Liigan tulikuumimman joukkueen ohjelmassa käsittämätön outous – NHL:stä Suomeen palannut suurlupaus vakuuttaa energioiden riittävän: ”Vähän on kikkailua”