Tiistain vastaisenä yönä St.Louis Bluesista elintärkeän 2-1-vierasvoiton napanneen Florida Panthersin suomalainen ratkaisupelaaja ei ollut ehkä se kaikkein odotetuin, kun Aleksander Barkovin sijaan tahtipuikkoa heilutti kahdella maalisyötöllään Aleksi Saarela.

Floridalaisjoukkueen viisi edellistä ottelua katsomosta seurannut suomalaistaituri tuplasi samalla myös NHL-uransa pistesaldon ja on nyt summannut yhdeksässä NHL-runkosarjaottelussa 4 (2+2) tehopistettä.

Blues-ottelun suoritukset tuottivat myös asiaankuuluvat kehut Saarelan syötöstä voittomaalin iskeneeltä 2018 Stanley Cup-mestari Brett Connollylta.

– Hän tekee valtavasti töitä ja on todella vahva kiekossa ollessaan. Kaikki ovat nykyään niin hyviä farmissa ja nälkäisiä tullessaan ylös. Saarela vaikuttaa todella nälkäiseltä ansaitakseen lisää jääaikaa ja oli loistava molemmissa maaleissamme, Connolly hehkutti Panthersin nettisivulla.

23-vuotias Saarela itse oli perisuomalaiseen tyyliin vaatimaton.

– Halusin vain tehdä alusta alkaen parhaani, laituri totesi.

Kolmatta täyttä kauttaan Pohjois-Amerikassa kiekkoileva Saarela saapui Floridan aurinkoon lokakuun lopulla ja on päässyt pelaamaan joukkueessa ensimmäiset taalaliigan runkosarjaottelunsa.

Ennen kuluvaa sesonkia kasassa oli yksi NHL:n pudotuspeli viime keväältä Carolina Hurricanesin riveissä.

LUE MYÖS: Upea ilta: Suomalaisyllättäjä tehoili kunnolla – upotti NHL:n viime kesän mestarin!