Ässien ja Lukon välisessä liigaderbyssä nähtiin lauantaina harvinaisen ruma taklaus. Lukon David Nemecek jyräsi Ässien nuoren suurlupauksen Otto Kivenmäen sairaalaan, ehkä jopa kokonaan pois ammattilaiskaukaloista.

Patapelaajan äiti Riina Kivenmäki kirjoitti Facebook-tililleen lohduttoman päivityksen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä sairaalasta.

– Poika voi tällä hetkellä tapahtuneeseen nähden kohtalaisen hyvin, on osastoseurannassa ja nauraakin jo. Muistia ei kuitenkaan tällä hetkellä ole ja päässä on iso vekki. Huominen kertoo enemmän. Tulevaisuus loput. Kausi ja pahimmillaan koko ura jääkiekkoilijana joka tapauksessa jäi nyt tähän ja kohta alkavat yo-kirjoitukset on nyt unohdettu, äiti kirjoitti.

Tapauksessa oli mukana paljon hyvääkin, vaikka osuma oli raju.

– Iso kiitos Ässien joukkuelääkärille esimerkillisestä toiminnasta jäällä, pukukopissa ja sen jälkeen sekä kaikille niille, jotka ymmärtävät, ettei kyse ole yhden nuoren pelimiehen urasta, vaan pahimmillaan yhden rakastetun perheenjäsenen ja ystävilleen tärkeän nuoren miehen ihan koko elämästä.

– Kiitos kaikille huoliviesteille niin omasta kuin Otonkin puolesta. En jaksa ihan kaikkiin vastata henkilökohtaisesti, mutta jokainen viesti on lämmittänyt isosti.

Kuun lopussa 20 vuotta täyttävä Kivenmäki on Detroit Red Wingsin juhannuksen 2018 seitsemännen kierroksen 191. varaus. Hän on tehnyt Liigan 87 ottelussa pisteet 7+30=37 (-17).

LUE MYÖS:
Mitä ihmettä tapahtui? Nuorten Leijonien NHL-varaus putosi Raimo Helmisen MM-joukkueesta täysin yllättäen – kommentoi nyt itse: ”Emmää hanskoi tiskii heitä”