AHL-joukkue Laval Rocket lisäsi myöhään maanantai-iltana Instagram-tililleen kuvan Jesse Ylösestä (viime kauden arkistokuvassa). Liigajoukkue Pelicansista kesken kauden lähtenyt nuorten maailmanmestari taitaa olla varsin kiinnostava tapaus rapakon takana.

Kuva Montreal Canadiensin varauksesta oli ainakin tiistaiaamuna ylivoimaisesti tykätyin kuva Rocketin tilillä. Se oli kerännyt tiistaiaamupäivään mennessä yli 2 600 tykkäystä. Aiemmissa kuvissa tykkäykset pyörivät tuhannen molemmin puolin.

Montrealiin juhannuksena 2018 kakkoskierroksella numerolla 35 varattu hyökkääjälupaus takoi tällä kaudella surkean Pelicansin 53 ottelussa tehot 12+10=22 (-20). Alle 20-vuotiaiden maailmanmestari ja alle 18-vuotiaiden MM-hopeamitalisti on syntynyt Arizonassa, mutta ulkomailla hän ei ole koskaan aiemmin pelannut.

– On se kova juttu jääkiekkoilijalle. Varsinkin, kun voitimme Pohjois-Amerikassa. Siellä näkee, miten iso juttu tämä oli – ja oli tietysti suomalaisillekin. Hieno fiilis, Ylönen sanoi SuomiKiekolle tammikuussa 2019 MM-kullan jälkeen.

Habsin värejä oli nähtävissä jo viime kaudella Pelicansin kotipeleissä pressikatsomossa.

– Tiedän, että (minua) seuraillaan. He antavat kyllä kauden aikana rauhassa keskittyä Pelicansin peleihin, ettei mene keskittyminen liikaa ”vääriin” asioihin. Silloin tällöin olemme yhteyksissä, Ylönen kertoi reilu vuosi sitten.

AHL:ään siirtyneen suurlupauksen isä on vuoden 1995 maailmanmestari Juha Ylönen.

– Kyllä neuvoja tulee aina, ihan hyvä. Mielelläni otan vastaan ja isä mielellään neuvoo sellaisissa pikkujutuissa. Ei se liikaa puutu. Enemmän se oli sitä, että anna mennä vaan, hyvin menee. Sellaista tsemppaamista.