Liiga-kauden arvosanat: tässä ovat FLOP 3 -maalivahdit

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan kausi päättyi murheellisesti ennen aikaisesti jo runkosarjaan. Vaikka kauden varsinainen hupennus jäi saamatta, on aika jakaa pyyhkeitä runkosarjassa alisuoriutuneille pelaajille.

Tässä artikkelissa listaamme Liiga-kauden kolme odotukset alittanutta maalivahtia.

Lue myös: Liiga-kauden arvosanat: tässä ovat TOP 3 maalivahdit!

3. Daniil Tarasov, Ässät

Daniil Tarasov saapui Ässiin kovan kohinan saattelemana. Columbus Blue Jacketsin sopimuspelaajasta odotetaan NHL-tason maalivahtia, ja hänen odotettiin olevan yksi koko Liigan parhaista torjujista. Kausi ei mennyt huonosti, kun otetaan huomioon, että Ässät ei ollut helpoin joukkue maalivahdille, mutta odotukset eivät silti täyttyneet. Tarasov pelasi kaudella 41 ottelua torjuntaprosentilla 89,9.

2. Eero Kilpeläinen, KalPa

34-vuotias Eero Kilpeläinen teki täksi kaudeksi paluun Kuopioon kahden Ruotsissa vietetyn vuoden jälkeen. Otteet Örebrossa olivat olleet ailahtelevia, ja Kilpeläistä pidettiin ennakkoon arvelluttavana hankintana. Kilpeläisen otteet olivat kaukana atleettisen vahdin uran parhaista, ja tästä todisteena oli torjuntaprosentti 88,4.

1. Ville Kolppanen, Ilves

Ilveksen maalivahtiduon odotettiin olevan yksi Liigan kovimmista. Lukas Dostal oli ollut erinomainen edelliskaudella, ja häntä kirittämään Tampereelle tuli ulkomaan kierrokselta Ville Kolppanen. Suomalaisvahti oli pelannut kolme kautta KHL:ssä, ja joissain ennakoissa hänelle soviteltiinkin jo ykkösvahdin viittaa. Kolppanen floppasi kuitenkin pahasti. Hän pääsi pelaamaan vain 12 ottelussa, ja hänen torjuntaprosenttinsa oli 85,8.