Liigan kausi päättyi murheellisesti ennen aikaisesti jo runkosarjaan. Vaikka kauden varsinainen hupennus jäi saamatta, on aika jakaa kunniaa runkosarjassa parhaiten suoriutuneille pelaajille.

Tässä artikkelissa listaamme Liiga-kauden kolme parasta maalivahtia.

Lue myös: Liiga-kauden arvosanat: tässä ovat FLOP 3 maalivahdit!

3. Patrik Rybar, Kärpät

Kärppien maalivahtiduo oli koko Liigan paras. Lopulta slovakialainen Patrik Rybar nappasi kaksikosta päävastuun ja torjui runkosarjassa 37 ottelua. Hänen torjuntaprosenttinsa oli vakuuttava 92,4 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,82.

2. Michael Garteig, Tappara

Kanadalainen Michael Garteig oli täysin kirjoittamaton kortti ennen tuloaan Tapparaan. Edelliskaudella hän oli pelannut pääosin ECHL:ssä. Garteig osoittautui kuitenkin yhdeksi kauden parhaista hankinnoista. Hän pelasi 34 ottelua torjuntaprosentilla 92,9.

1. Lukas Dostal, Ilves

Maalivahti Lukas Dostal oli yksi Ilveksen menestyskauden isoimmista tekijöistä. 19-vuotias tshekkilupaus pelasi hurjan ottelumäärän runkosarjassa, 43, joiden lisäksi hän pelasi vielä nuorten MM-kisatkin. Kova kuormitus ei näkynyt otteissa, sillä Dostalin torjuntaprosentti oli komea 92,8.