Lähde: KHL:n palkkakuningas vaihtamassa seuraa – ”Haluaa palata kotiin”

© Kuva: Ilari Isotalo

Ruplaliiga KHL:n historian suurimpiin tähtiin lukeutuva laitahyökkääjä Sergei Mozjakin on vaihtamassa maisemaa ensi kaudeksi, uutisoi venäläinen RIA Sport.

Viimeiset yhdeksän kautta Metallurg Magnitogorskin parhaisiin pelaajiin lukeutunut 39-vuotias venäläinen maajoukkueikoni ja koko sarjan parhaiten palkattu pelaaja on voittanut urallaan kaksi MM-kultaa, olympiakullan sekä kaksi KHL:n mestaruutta. Tällä kaudella pelaamissaan 57 pelissä tehot 15+26=41 nakutellut taituri ei hyväksynyt Magnitogorskin jatkosopimustarjousta.

– Teimme hänelle tarjouksen. Sergein edustajat eivät hyväksyneet tarjouksen ehtoja, ja se on heidän oikeutensa. Ehkä hän haluaa lopettaa uransa kotiseurassaan Lokomotiv Jaroslavlissa, eikä meillä ole varaa ylittää tiettyä budjettia. Sergei on vaikuttanut suuresti Magnitogorskin jääkiekkoon, ja olemme kiitollisia kaikista näistä vuosista, seuran varapuheenjohtaja Sergei Laskov kommentoi RIA Sportille.

KHL:ssä käyttöön otettava 900 miljoonan ruplan palkkakatto lienee suurin yksittäinen tekijä Mozjakinin lähdön taustalla. Metallurg ei tiettävästi aio maksaa jatkossa yksittäiselle pelaajalleen yli 100 miljoonan ruplan vuosipalkkaa. Mozjakin tienasti tästä kaudesta 180 miljoonaa ruplaa (2,05 miljoonaa euroa).

Mozjakinin vuosituhannen vaihteesta alkanut KHL-ura hakee vertaistaan: mies on iskenyt 647 runkosarjapelissä tehot 341+394=735. 146 pudotuspeliottelusta kasassa on saldo 64+98=162.