Oulun Kärpistä vauhtia uralleen tällä kaudella hakeneen Jesse Puljujärven kunnianpalautuskausi Liigassa sujui tehojen valossa hienosti. Laitahyökkääjä voitti Liigan kärkiseura Kärppien sisäisen pistepörssin nakuttamalla 56 peliin tehot 24+29=53.

Kanadalaisen mediajätti Sportsnetin toimittaja Mark Spector ei silti näe 21-vuotiaan Puljujärven kauden nostaneen miehen arvoa NHL-seurojen keskuudessa. Miehen NHL-oikeudet ovat yhä Edmonton Oilersilla.

– Kun otetaan Liigan taso huomioon, pelit siellä eivät edistä Puljujärven markkina-arvoa, Spector tylyttää.

– Puljujärven päätyminen Oilersiin ei ole GM Ken Hollandin syy, mutta hänen ongelmansa se kylläkin on. Kun NHL palaa tauolta, Oilersin on taas käytävä Puljujärvi-dilemman kimppuun, toimittaja lisää.

Oilersin neuvonantajana nykyään toimiva Ken Hitchcock näki tv:n välityksellä osan Puljujärven Liiga-peleistä. Pitkäaikainen NHL-päävalmentaja ei kuitenkaan antanut liiaksi arvoa suojattinsa esityksille Suomessa.

– Häntä on vaikea arvioida, koska jäällä oli niin paljon tilaa ja hän on (taidollisesti) niin paljon edellä useita muita pelaajia siellä, Hitchcock arvioi.

– Jotkut kaverit tulevat NHL:ään mukanaan kaikki maailman taitotaso, mutta he eivät pysty sopeutumaan liigaan ennen kuin heihin luotetaan. He seilaavat kakkos- ja nelosketjujen sekä katsomon väliä. Näin Puljujärven jo 20-vuotiaana kolmosketjun pelaajana. Pystyin luottamaan häneen. Tuleeko hänestä pelaaja, jonka voi laittaa ylivoimalle tai kahden kärkiketjun rooliin? En osaa sanoa, Hitchcock pyörittelee.

Puljujärven ensi kauden osoite ei ole toistaiseksi selvillä. On kuitenkin lähes varmaa, että mies jatkaa uraansa joko Kärpissä tai NHL:ssä.