Kolminkertainen maailmanmestari Henri Jokiharju on murtautunut viimeistään tällä kaudella NHL:n, tai ainakin Buffalo Sabresin peruseliittiin. Pakki on painanut kauden 64 ottelussa tehot 4+11=15 (-3).

Debyyttikaudella, eli menneellä sesongilla taalaliigassa kertyi vain 38 ottelua ja tehoja 0+12=12 (-7). Nyt arki taitaa maistua vakiokokoonpanoon nousseen pelaajaan suussa maukkaalta.

– Tämä kausi on opettanut paljon tasaisuutta, se on ehkä ollut isoin juttu. Pelaan paljon tasaisemmin kuin ennen, miesten, alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari sanoo NHL.comin suomenkielisen verkkosivuston haastattelussa.

Kuten leijonameriitit ja murtautuminen NHL:ään osoittavat, on oululainen yksi suomalaisen kiekon suurimpia toivoja kauemmaskin katsottaessa.

– Viime kausi oli ensimmäinen ammattilaiskausi ja silloin peli ailahteli aika lailla koko ajan. Tänä vuonna pelaamiseen on vähän tullut semmoista tasaisuutta, etten mieti liikaa. Sitä vaan menee pelistä toiseen ja pyrkii parantamaan peliään joka ilta.

Buffalo on kerännyt itäisen konferenssin joukkueista pisteitä 13:nneksi eniten, 66 kappaletta. Kun kasisijan Columbus Blue Jackets on kerännyt kymmenen pistettä enemmän, on Buffalon tilanne pudotuspelejä mietittäessä tukala – taas kerran.

– Kauden aikana on ollut ylä- ja alamäkiä, hyvää ja vähän huonompaa buumia. Yritetään vain parantaa meidän peliä joka päivä.

– Hyvillä mielin ja odottavaisena lähdin kauteen. Kesällä tuli kauppa Buffaloon ja tiesin jonkin verran etukäteen kaupungista. Tosi hienoa, että täällä on toinen suomalainen, Jokiharju sanoo viitaten Rasmus Ristolaiseen.

– Hän on helpottanut paljon kotiutumista sekä kaupunkiin että joukkueeseen.

Taisto käy kiivaimmillaan. Pelaaja tietää, mitä häneltä odotetaan.

– Hyvää kiekollista peliä ja sitä, että pystyy pitämään huolta omasta päästä. Ykköstehtävä on pitää oma pää puhtaana. Kaikki muu on sitten plussaa.

LUE MYÖS:
Onhan tämä häikäisevä tahti – Sebastian Aholla saumat iskeä jopa seurahistoriaa NHL:ssä!

Noniin! NHL:n siirtotakarajan kuumin nimi loukkaantui vakavasti – ”Onhan tämä raskasta”