“Pa*ka systeemi” – Liigan sarjajärjestelmä puhuttaa! Mitä SaiPa- ja Jukuri-ihmiset ajattelevat tästä, entä mitä he tuumaavat yleisömääristä?

MIKKELI/LAPPEENRANTA. Liigan sarjajärjestelmä olemattomine karsintoineen ja jatkopeleistä putoavien joukkueiden tyhjennysmyynnit puhuttavat jälleen runkosarjan lopun lähestyessä yhä enemmän ja enemmän.

SuomiKiekko selvitti keskiviikon Jukurit-SaiPa- ja perjantain SaiPa-KooKoo-peleissä, miten lappeenrantalaisjoukkueen ja Jukurien fanit ja muut vaikuttajat reagoivat päivän polttaviin kysymyksiin.

Päällimmäisenä mieleen jäi se, että ainakin jututetut ihmiset eivät joukkueitaan hylkää. Joukkueiden viime aikoina ison kuvan vaikeat ajat eivät itsessään vähennä katsojamääriä, mutta toisaalta runkosarjan alku oli kiintoisampaa aikaa. Kummatkin joukkueet ovat toistaiseksi putoamassa jatkosta, eivätkä tulokset johda tietysti katsojaryöppyyn.

– Sarjajärjestelmä on mielestäni ihan ookoo. Joukkueitahan muodostellaan jo edellisenä syksynä seuraavaa kautta varten. Varmasti kehityksen kohteita on. Aina pitää kehittyä, SaiPan paitaa kantava ja isoa lippua heiluttava, itsensä nimimerkillä Ilkka Parikkalasta (kuvassa) esittelevä mies analysoi.

SaiPan ja KooKoon perjantain derbyssä katsojamäärä oli Lappeenrannan isoin sitten viime vuoden tapaninpäivän. Silloinkin SaiPan vieraana oli KooKoo, joka houkutteli Lappeenrantaan perjantaina faneja useamman bussillisen verran.

– Kyl mie uskoisin, että fanit sitoutuu aika vahvasti. Totta kai reagoidaan, jos huonosti menee.

– Katsojamäärät ovat tippumaan päin mielestäni pidemmässä juoksussa. Se on haaste monelle.

– Aika hyvin jengiä on ollut mukana, ei ole SaiPassa tai kannattajissa hanskojen tiskiin heittämismeininkiä, viime kaudella ainoastaan kolme peliä väliin jättänyt Ilkka Parikkalasta sanoo.

– Kyl mie uskoisin, että fanit sitoutuu aika vahvasti. Totta kai reagoidaan, jos huonosti menee.

Ilkka Parikkalasta tiesi keskiviikkona, mistä puhuu. Perjantaina SaiPan fanit levittivät ennen KooKoo-peliä päätyynsä ison banderollin, jolla vaadittiin Tero Lehterän kenkimistä päävalmentajan paikalta.

SaiPan mies, nimimerkki Mikko Lappeenrannasta lähtee peleihin, oli piste-ero viimeiseen pudotuspelipaikkaan 12 tai kaksi pinnaa.

– Tässä on kierrelty ympäri ämpäri. Ei SaiPan pelipäivänä muuta tehdä. Olisi kiva, jos pelattaisi pudotuspelipaikoista. Eihän myö enää.

Häntä ei sarjajärjestelmä miellytä.

– Pa*ka systeemi. Näin on päätetty, niin minkäs teet. Liiga pitäisi avata totta hel*etissä.

Keskiviikon Jukurit-SaiPa-peliä seurasi myös Mikkelin naapurikunnasta Mäntyharjusta tullut Jarkko Huilla.

– Kärpät-pelissä oli aika kova tunnelma. Se oli odottava, Sport-peli nousi ihan kattoon, Huilla sanoo viitaten viime syksyyn ja pariviikkoiseen.

Mestis-taustaiset KooKoo ja Sport herättävät eniten tunteita Mikkelissä?

– Musta tuntuu, että KooKoo herättää eniten. SaiPa on vähän vaisu. Tässä on nyt vähän sellainen, että onko tässä panosta, sanoo Huilla.

Hän kävi aikoinaan katsomassa Jukurien ja Ilveksen kohtaamista, kun joukkueet mittelivät liigapaikasta. Tuo karsintaottelusarja pelattiin keväällä 2013.

– Tässä on nyt vähän sellainen, että onko tässä panosta.

– Ne oli kovia pelejä! Siellä oli kaikenmaailman (Ville) Koistiset ja ne meni ihan kipsiin, kun alkoi näyttää siltä, että Ilves voisi pudota.

Ilves vei ottelusarjan 4-1. Jos nyt Jukurit karsisi paikastaan vaikka Ketterää vastaan, menisi Huilla katsomaan karsintaa.

– Ehdottomasti! Mun mielestä se (karsinta) pitäisi saada tähän.

Jukureiden parissa työskentelevä nimetön hahmo näkee, että Mikkelissä käy kyllä perusporukka, mutta toisaalta tulokset eivät tuo lisäkatsojia.

– Koko kausi on ollut yleisömääriltään tosi heikko, yleisesti aika laimeaa joulun jälkeen ollut.

– Koko kausi on ollut yleisömääriltään tosi heikko, yleisesti aika laimeaa joulun jälkeen ollut.

Tämä haastateltava painottaa, että Liigan kaksi huonointa ja Mestiksen kaksi parasta voisivat pelata karsinnat.

– Mutta eihän se ole mahdollista. Talouserot ovat valtavat.

Kummassa Jukurit nähdään mieluummin – Liigan pohjalla vai Mestiksen kärjessä?

– Suoraan sanottuna mieluummin Liigassa, vaikka turpaan tuleekin. Jukureille Mestis on ylikävelyä, ei sekään varmaan täällä kiinnostaisi.


Kärpät – Ilves | Betsit Kärpille!

Onko Ilves toipunut lauantaisesta rökityksestä vai tuleeko lisää lunta tupaan?