LAHTI. Viime liigakauden runkosarjan kolmosen Pelicansin kuluva kausi on ollut täydellistä kujajuoksua. Joukkue on hiljalleen menettänyt saumojaan pudotuspeleihin ja samalla se on menettänyt myös avainpelaajiaan.

Lahesta ovat lähteneet Alex Lintuniemi, Topi Jaakola, Miihkali Teppo, Aleksi Mustonen, Antti Tyrväinen, Juhamatti Aaltonen ja Jesse Mankinen.

Siis kolme kärkipään pakkia ja yli ketjullinen kärkipään hyökkääjiä.

Tiistaisen JYP-pelin perusteella fanit eivät kuitenkaan ole hylänneet. Jututimme tähän juttuun neljää eri fania, joista kaksi löytyi Lahen Turkoosin fanikatsomosta, kolmas muualta hallilta ja neljäs Twitteristä pelicansfi-tägin alta.

Ensinnäkin, mikä ihme saa saapumaan hallille, kun upean viime kauden jälkeen nyt sesonki päättyy ennen pudotuspelejä?

– Tällä hetkellä ehkä se, että näkee noita tulevaisuuden lupauksia ja sellasta energistä peliä. Siellä yritetään tosissaan, itsensä Krisuksi esittelevä fani arvelee.

Hän itse asiassa näkee nykytilanteessa jotain hyvääkin. Pelicansin keskiarvoikä pyörii jossain päälle parinkymmenen paikkeilla.

– Mieluummin tällasta kattoo kuin sitä, mitä se oli tossa kuukausi sitte. Niin sanotut huippunimet pelasivat, mutta siitä ei tullut yhtään mitään.

[nosto tasoitus=”vasen”]- Mieluummin tällasta kattoo kuin sitä, mitä se oli tossa kuukausi sitte. Niin sanotut huippunimet pelasivat, mutta siitä ei tullut yhtään mitään.[/nosto]

– Kyllä täällä pitää käydä, se on mun mielipide. Loppuun asti, jutun pääkuvassa oleva Janne komppaa.

Hän on jäänyt tällä kaudella kotipeleistä pois ainoastaan keuhkokuumeen takia. Saako mikään muu kuin sairaus jäämään pois hallilta?

– Ei, päälle 20 kotipeliä katsonut ja Tallinnassa lisäksi Lukko-pelin nähnyt fani lataa kuin apteekin hyllyltä.

Kuten aiemmin mainittu myytyjen pelaajien lista osoittaa, voisi Pelicansin tulkita lyöneen hanskat totaalisesti tiskiin. Fanit antoivat näkemyksensä siihen, että kokevatko he Lahen liian pelaajakeskeiseksi paikaksi – paikaksi, jossa pelaajien henkilökohtainen etu menee joukkuemenestyksen edelle.

– Emmä tiiä oikein. Paha sanoa, Krisu miettii.

– Toi on kyl paha… Mun mielestä ehkä on liian pelaajakeskeinen, Emsku arvioi.

[nosto tasoitus=”oikea”]- Peliitat jokusen pelaajan saanu pitää, täällä (Pelicansissa) yliolevia.[/nosto]

– En oikein osaa sanoa. Jotenkin on omituisen päämäärättömänä toiminta näyttänyt tällä kaudella varmasti myös valmennusjohdossa tapahtuneiden muutosten myötä. En tiedä, mitä viime kauteen verrattuna tapahtui tavallaan, kuvassa oleva Johanna Pakarinen näkee.

Johanna Pakarinen.

Mutta närkästyttääkö se, kun tähtiä pusketaan heti maailmalle, kun saumoja menestykseen olisi? Viime kaudelta mainittakoon nimet Jussi Olkinuora, Mikko Kousa, Oliwer Kaski, Hynek Zohorna, Miska Siikonen, Jesse Saarinen

– No, se nyt on melkein Liigan roolin tällä hetkellä. Raha on aika isossa roolissa ja Suomessakin on yleisömäärät pienentyneet, sekin tuo oman osuutensa, Krisu arvioi.

– Se on oma rakas jengi ollut aina ja yksilöinä silti erottuvat myös ne, jotka haluaa tehdä ja edetä. Porukkana hyvin lahtelaistyyppinen Pelicans ollut aina, yleensä vähän rouhea, mistä tykkään, mutta toivoisin toki menestystä kaikille, jotka täällä pelaa, Pakarinen pyörittelee.

– Parhaimmillaan huikeita yksilö- ja jengitarinoita. Huonoimmillaan kai tätä haluttoman näköistä tekemistä, mitä tällä kaudella on nähty. Pakko nostaa esin Hanu (Hannes) Björnisen ja monen muun taistelu illasta toiseen, erittäin esimerkillistä, mutta aina ei oo riittävästi tukea muilta.

Ei boikottia

Fanit eivät ole katkeria tähtiä myyneelle joukkueelleen.

Vai miten on. Pitäisikö näiden jäädä kotipeleistä pois ikään kuin mielenosoitukseksi myymisiä kohtaan?

– No ei mun mielestä! Loppuun asti, pelejä on vielä. Tullaan kattomaan, Emsku kertoo.

– Vaikeina aikoina ne oikeat kannattajat on omiensa tukena ja tulee myös paikalle. Nythän toi meidän melko nuori pelikaaniparvi nimenomaan sitä livekannustustakin tarvii ja varmasti osaavat siitä myös nauttia ja sitä arvostaa! Pakarinen komppaa.

Janne kertoo oman näkemyksensä sille, miksi pelaajien etu näyttäisi menevän joukkueen edelle.

– Täällä ei niin paljoa pysty maksamaan. Pienempi kaupunki.

Paljon on pärinää riittänyt siitäkin, että onko päijäthämäläinen kiekko jotenkin sohlannut omat kuvionsa. Pelicans, Pelicans A ja Peliitat liikuttavat pelaajiaan tiuhaan. Toisinaan näyttää siltä, että juuri se joukkue, jossa avainpelaajia tarvittaisiin kaikista kipeimmin, menettää avainpelaajansa – ja tietysti vähemmillä panoksin pelaavaan nippuun.

– Kyl välillä, mutta nyt on Peliitat jokusen pelaajan saanu pitää, täällä (Pelicansissa) yliolevia, Janne näkee.

Kumpi muuten kiinnostaa enemmän – Peliittojen vääntö sarjakarsintoja vastaan Mestiksessä vai Pelicansin käytännössä merkityksettömät ottelut?

– No sanotaan nyt se, että Peliitat, että pitäisivät sarjapaikan. Se kiinnostaa tietenkin, koska se on farmiseura. Pelicans tarvii sitä, Janne myöntää.

[nosto tasoitus=”oikea”]- Aina haluaa käydä, vaikka menisi kuinka p*skasti.[/nosto]

– Kyl tulee seurattua. Mun mielestä toi yhteistyö toimii ainakin täl hetkel molempiin suuntiin. Peliitat sai loppukaudeksi (Severi) Lahtisen, (Frank) Gymerin ja (Santtu) Kinnusen käyttöön, sanoo Krisu, jota kiinnostaa nyt saman verran sekä Pelicans että Mestiksen pohjalla karsintoja vastaan vääntävä Peliitat.

Yhtä kaikki. Pelicansia ei hylätä. Meni syteen tai saveen.

– Hallissa on hyvä tunnelma, vaikka täällä ei ole oikein ketään. Se fiilis, kun on käynyt pitkään… Aina haluaa käydä, vaikka menisi kuinka p*skasti, Emsku lopettaa.

LUE MYÖS:
“Pa*ka systeemi” – Liigan sarjajärjestelmä puhuttaa! Mitä SaiPa- ja Jukuri-ihmiset ajattelevat tästä, entä mitä he tuumaavat yleisömääristä?