Leijonavahti Joni Ortion härski filmaus ratkaisi ottelun voiton – liigalta rapsahti sakot

© Kuva: Getty Images

ZSC Lionsin riveissä kiekkoileva suomalaismaalivahti Joni Ortio on saanut Sveitsin jääkiekkoliitolta 2000 frangin eli 1869 euron sakot filmauksesta.

Ortio kalasti tammikuun lopulla pelatussa ottelussa HC Davosia vastaan joukkueelleen loppuhetken ylivoimapelin kaaduttuaan dramaattisesti vastustajan hyökkääjän leikattua luistelulinjallaan läheltä maalivahdin aluetta. Tilanteesta seurannut ylivoima tuotti Zürichille 5-4-jatkoaikavoiton.

28-vuotias turkulaislähtöinen maalivahti kiekkoilee Sveitsissä ensimmäistä kauttaan. Mies on aiemmin urallaan pelannut mm. Liigassa, NHL:ssä, SHL:ssä sekä viimeksi KHL:ssä Vitjazin joukkueessa. Turkulaismaalivahti on vuosien saatossa ollut tuttu näky myös Leijonapaidassa.

Voit katsoa tilanteen kokonaisuudessaan täältä.