Kärppien isot nimet dominoivat! Tässä on Liigan tammikuun tähdistökentällinen

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan tammikuuhun mahtui jälleen kerran runsaasti draamaa ja käänteitä. Osa seuroista on käytännössä jo varmistaneet pudotuspelipaikkansa, kun taas toisilla joukkueilla kausi jää lähes varmuudella lyhyeksi.

Myös yksilötasolla jyvät ovat erottautuneet akanoista. Kasasimme tähän artikkeliin Liigan tammikuun parhaista onnistujista tähdistökentällisen.

Maalivahti: Henrik Haukeland, KooKoo

Norjan maajoukkuevahti Henrik Haukelandin otteet ovat vain parantuneet kauden edetessä. Tammikuu oli hänen kenties koko kauden paras kuukautensa. Hän torjui kolme nollapeliä ja torjuntaprosentti oli hulppea 94,56.

Vasen puolustaja: Jakub Krejcik, Kärpät

Tshekkipuolustaja Jakub Krejcik on ollut Liigan tehokkaimpia puolustajia läpi kauden, eikä tahti hidastunut tammikuussakaan. Hän nakutti kuukauden kymmenessä ottelussa tehot 1+8=9. Krejcik on tällä hetkellä Liigan puolustajien pistepörssin neljännellä sijalla.

Oikea puolustaja: Shaun Heshka, Kärpät

Kärppien puolustuksen toinen tähti Shaun Heshka ei pelannut huonosti tammikuussa hänkään. Heshka saalisti tehot 2+9=11 ja kohenteli niin ikään asemiaan pakkien pistepörssissä. Hän on tällä hetkellä viidennellä sijalla vain pisteen päässä seurakaveristaan Krejcikistä.

Shaun Heshka pelaa tehopisteiden valossa uransa parasta Liiga-kauttaan. Kuva: Juha Tamminen

Vasen laitahyökkääjä: Eemeli Suomi, Ilves

Ilveksen kapteeni Eemeli Suomi oli hurjissa liekeissä läpi tammikuun. Hän iski tamperelaisten hurjassa ykkösnyrkissä tehot 4+10=14. Suomen sopimusta tupsukorviin on vielä vuosi jäljellä, mutta tätä vauhtia hänet saatetaan saalistaa isompiin ympyröihin jo kesän aikana.

Keskushyökkääjä: Juho Lammikko, Kärpät

Juho Lammikon maila kävi koko tammikuun ajan kuumana. Hän iski Kärppien ykkösvitjassa tehot 7+5=12, ja näytti, että rahkeet voisivat rapakon takanakin riittää muuhunkin kuin rouhijan rooliin.

Oikea laitahyökkääjä: Chris DeSousa, Sport

Vaasan Sportin kauteen ei ole montaa valopilkkua mahtunut, mutta kirkkain niistä on ehdottomasti Chris DeSousa. Kanadalaishyökkääjä oli erityisen hyvässä vireessä tammikuussa, kun hän paukutti yhdeksään otteluun tehot 9+3=12.