Suomen alle 20-vuotiaiden MM-matka päättyi sunnuntai-iltana pettymykseen, kun Ruotsi nappasi pronssiset mitalit 3-2-voitolla.

Nuoret Leijonat sai otteluun mahtavan alun, kun Patrik Puistola vei joukkueen johtoon reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Ruotsi kuittasi kuitenkin pelin melko nopeasti tasoihin, kun Rasmus Sandin tykitti ylivoimalla kiekon upeasti yläkulmaan.

Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin silti Suomen 2-1-johtoasemassa, kun Matias Maccelli karkasi erän lopulla läpiajoon ja laukoi kiekon ohi vahvasti esiintyneen Hugo Alnefeltin.

Toisessa erässä Tre Kronor nousi tasoihin ja ohi, kun Samuel Fagemo tasoitti ensin pelin 2-2:een ja hetkeä myöhemmin Linus Öberg yllätti Justus Annusen helposti miinuskulmasta.

Kolmannessa erässä Nuoret Leijonat ei saanut enää kunnon kirivaihdetta päälle vasta kuin viime hetkillä, eikä se riittänyt. Näin ollen Ruotsi pääsi juhlimaan MM-pronssia. Suomi jäi turnauksessa neljänneksi.

Nuoret Leijonat voitti MM-kisoissa Slovakian, Kazakstanin ja Yhdysvallat. Ruotsille Suomi taipui kahdesti ja Sveitsille sekä Kanadalle kertaalleen.

Suomen turnauksen tehokkain pelaaja oli Kristian Tanus, joka tehtaili komeasti yhdeksän (2+7) tehopistettä.

Mikäli haluat tutustua MM-kisojen tuloksiin, otteluohjelmaan ja tuoreimpiin uutisiin, niin voit tehdä sen erikoissivuillamme.