NHL:n kesän parhaat ja huonoimmat UFA-kiinnitykset – mukana myös suomalaisväriä

© Kuva: Getty Images

Vuoden vaihtuessa ja NHL:n runkosarjan lähestyessä puoltaväliä on aika ottaa tarkasteluun viime kesän vapaiden markkinoiden onnistuneimmat sekä epäonnistuneimmat pelaajakaappaukset.

Seuraavassa kolme parasta sekä kolme eniten vihkoon mennyttä vapaa agentti -kiinnitystä viime kesältä.

Huonoimmat hankinnat:

Sergei Bobrovski, Florida Panthers

Panthers luuli viimein tilkitsevänsä vuotaneen maalivahtiosastonsa kiinnittämällä kaksinkertaisen Vezina-voittajan 7-vuotisella, 10 miljoonan taalan kausitienestit tuovalla jättisopimuksella. Alku on kuitenkin ollut kaikkea muuta kuin lupaava. 31-vuotiaan venäläisen torjuntaprosentti (89,9) sekä päästettyjen maalien keskiarvo (3,2) ovat olleet alkukaudella katastrofaalisella tasolla.

Joe Pavelski, Dallas Stars

Stars hankki kokeneen San Jose Sharks -legendan hyökkäyksensä täsmäavuksi 3-vuotisella, seitsemän miljoonan taalan vuositulot takaavalla sopimuksella. 38 pelissä vain 16 pinnaa tehtaillut 35-vuotias on toistaiseksi jäänyt kauas palkkansa edellyttämästä tasosta. Odotukset olivat ainakin korkealla konkarihyökkääjän iskettyä vielä viime kaudella 38 maalia ja 64 tehopistettä.

Mats Zuccarello, Minnesota Wild

Viiden vuoden sopimus kuuden miljoonan taalan vuosipalkalla oli norjalaiselle todellinen lottovoitto. Pienikokoinen 32-vuotias laitahyökkääjä on iskenyt 35 pelissä tehot 10+13=23. Zuccarello ei ole varsinaisesti pettänyt, mutta 5-vuotinen jättidiili ikääntyvälle hyökkääjälle on ehdottomasti liikaa.

Onnistuneet hankinnat:

Joonas Donskoi, Colorado Avalanche

Neljän vuoden sopimuksen 3,9 miljoonan dollarin vuosipalkalla uskottiin yleisesti olevan ylihintainen, mutta raahelainen on osoittanut alkukaudella olevansa jokaisen tienaamansa dollarin arvoinen. Joukkueensa sisäisen pistepörssin kolmantena (39 peliä, 13+15=28) paistatteleva 27-vuotias on paikannut loistavasti joukkueen loukkaantuneita supertähtiä myös ykkösketjun laidalla. Monikäyttöinen ja luotettava hyökkääjä on jo tässä vaiheessa pestiään voittanut kaikki epäilijät puolelleen.

Robin Lehner, Chicago Blackhawks

New York Islandersissa pelaamansa loistokauden jälkeen Blackhawksiin vuoden ja viiden miljoonan dollarin sopimuksella saapunut ruotsalainen on onnistunut alkukaudella huomattavasti Chicagon pistkäaikaista tähtivahtia Corey Crawfordia paremmin. Jatkosopimus tai rahakas pesti toisaalla odottaa viimeistään kesällä.

Artemi Panarin, New York Rangers

Jos on toisen Columbuksen jättäneen supertähden Sergei Bobrovskin siirto Floridaan ollut pettymys, samaa ei voi sanoa Panarinista, joka on ottanut keskinkertaisen Rangersin välittömästi reppuselkäänsä. 37 pelissä syntyneet 48 tehopistettä kertovat kaiken oleellisen venäläistähden arvosta uudelle seuralleen. 21 maalia takonut Panarin on NHL:n maalipörssissä sijalla 7.