NHL-pelaaja Jared Spurgeonista leviää netissä kummallinen tarina. TSN:n asiantuntijana ja toimittajana nykyisin toimiva Kevin Sawyer nimittäin kertoi The Athleticin mukaan, että kun pakki pelasi vuonna 2005 WHL:ää Spokane Chiefsissä, sitoi Sawyerin luotsaama joukkue silloin 16-vuotiaan pelaajan pylvääseen liki kahden metrin korkeuteen.

– Se oli areenan pylväs. Hän oli pieni ja näytti 12-vuotiaalta, Sawyer virnuili.

Tarina on luonnollisesti järkyttänyt monia, eivätkä ihmiset taida tietää asian oleellisimpia taustoja. Pelaajauransa kaudella 2002-03 silloisessa Mighty Ducks of Anaheimissa lopettanut Sawyer valaisi, että tempaus meni överiksi ja kyse oli harmittomasta synttärijuhlasta.

– Kommenttini olivat epäammattimaisia ja tunteettomia. Annoin niillä täysin väärän kuvan tapauksesta ja siksi haluan pyytää vilpittömästi anteeksi kaikilta. Olen todella pahoillani.

Kyseessä ei pitänyt olla negatiivinen tai vahingonhakuinen tempaus, vaan kuten todettua, suositun Spurgeonin 16-vuotissyntymäpäiväjuhla.

Pelaajankin mukaan kyseessä oli vain ”synttärien yksi juttu”, jossa luotsi ei ollut mukana. Hänen roikuttua tolpassa kajauttivat joukkuekaverit päälle onnittelulaulun. Wild-pakki ei näytä olevan ”synttärien yhdestä jutusta” pahoillaan.

Nykypäivän tiukkismaailmassa moinen juhlallisuus ei todellakaan olisi mahdollista ilman jonkun Pula-ajan Tarzanin suuttumista. Luotsi pyysi äskettäin anteeksi nykyisin 30-vuotiaalta konkarilta.

– Ajat ovat muuttuneet vuosien saatossa kohti parempaa. En todellakaan sallisi nyt tuollaista joukkueessani. Olen teinilasten isä ja ymmärrän, että turvallisen olon tunne on tärkeää junnuille.

Kanukkipakki Spurgeon on pelannut taalajäillä 634 runkosarjan peliä pistein 75+194=269 (+44). Uran 44 pudotuspeliottelua ovat tuoneet tehot 6+11=17 (-7).