Olli Jokinen on Floridassa iso nimi. Uransa lopettanut entinen tehohyökkääjä latoi NHL-kaukaloissa 567 runkosarjapelissä tehot 188+231=419 keikkuen vielä pinnan erolla Panthersin kaikkien aikojen pistepörssin kärjessä.

Jokinen on saanutkin kotiareenallan kunniaa – tai no, ajatelkoot jokainen, miten tykkää. Monta vuotta pantteripaitoja edustaneen seuralegendan paita on hallissa vitriinissä tyrmäävän näköisenä.

Kaappiin on ängetty muun muassa väärä Jokisen pelipaita sekä pari pientä valokuvaa.

– Ei pahalla, mutta tämä on häpeällistä. Olli ei edes koskaan pelannut tällä paidalla, Ollin vaimo Katerine Jokinen ihmettelee Twitter-tilillään.

Katerina Jokinen

@KaterinaJokinen
Legit question @FlaPanthers , is this the best you could do ?

Olympialaisten ja MM-kisojen moninkertainen mitalisti edusti Panthersia kaudet 2000-08 toimien seurassa kipparina. NHL:ssä suomalaiselle kertyi pelejä vyölle kaikkiaan 1 237 kappaletta. Näistä vain kuusi oli pudotuspeliotteluita.

LUE PERJANTAIN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Pekka Rinteen NHL:ssä tekemä maali hämmentää – maaginen temppu kerää lukuisia kehuja: ”Roman Josi ja Nick Bonino sekosivat”

Kaapo Kakko jäi täysin statistin rooliin: Suuryllättäjä latoi NHL:ssä viisi pinnaa ja hatun – siihen oli kyennyt edellisen kerran suomalaislegenda

Huikea temppu! Pekka Rinne nousi maalillaan harvinaiseen sakkiin NHL:ssä: ”Tuntuihan se aika uskomattomalta”

Käsittämätöntä! Pekka Rinne kiskoi kiekon maaliin NHL:ssä – selostajat sekosivat täysin