Nashville Predatorsin suomalaisvahti Pekka Rinteen kiskaisema 5-2-maali Chicago Blackhawksin reppuun sai NHL-väen enemmän ja vähemmän sekaisin. Esimerkiksi selostajakaksikko sekosi suorituksesta täysin.

Videolta näkee myös sen, miten innoissaan joukkuekaverit olivat. Esimerkiksi Mattias Ekholm näytti kehottavan suomalaista heittämään vaihtopelaajien kanssa yläfemmat, mutta tämän kokenut vahti jätti tyylillä väliin.

– Yritin saada kiekkoon katsekontaktin. Sitten Roman Josi ja Nick Bonino sekosivat. Nostin käteni ilmaan ja yritin olla niin ”cool” kuin vain olla ja voi, Rinne veisteli Nashvillen kotisivuilla.

Predsin jenkkisentteri Colin Blackwell ei ollut moista tapausta ennen nähnyt livenä.

– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun olin osallisena pelissä, jossa maalivahti teki maalin. Hypin lähes rakennuksen kattoon, kun se tapahtui. Se oli melkoisen epätodellista, ottelussa itsekin uransa ensimmäinen pömpelin tehnyt pelaaja sanoi Nashvillellä työskentelvän Brooks Brattenin Twitter-tilin mukaan.

– Todella maagista. En ole itse kokenut vastaavaa näin korkealla tasolla, Predatorsin ruotsalaistähti Filip Forsberg komppasi ruotsalaisen valtamedia Expressenin mukaan.

Myös toisella puolella naapurissa hehkutettiin suomalaista.

– Rinne kirjoitti maalillaan itsensä osaksi historiaa, venäläinen Championat.com ylisti.

LUE PERJANTAIN AAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Kaapo Kakko jäi täysin statistin rooliin: Suuryllättäjä latoi NHL:ssä viisi pinnaa ja hatun – siihen oli kyennyt edellisen kerran suomalaislegenda

Huikea temppu! Pekka Rinne nousi maalillaan harvinaiseen sakkiin NHL:ssä: ”Tuntuihan se aika uskomattomalta”

Käsittämätöntä! Pekka Rinne kiskoi kiekon maaliin NHL:ssä – selostajat sekosivat täysin