Yli 500 ottelun Liiga-konkari palaa yli vuoden tauon jälkeen kaukaloon – ”Etenemme rauhassa”

© Kuva: Juha Tamminen

Mestiksen TUTO Hockey esittelee keskiviikon kotiottelussaan Peliittoja vastaan mielenkiintoisen vahvistuksen, kun kokenut puolustaja Kalle Kaijomaa debytoi joukkueen takalinjoilla.

35-vuotias Kaijomaa on solminut seuran kanssa tammikuun loppuun asti kestävän sopimuksen, joka sisältää ulkomaan siirron mahdollistavan pykälän.

– Olen kiitollinen ja iloinen TUTOlle, että saan mahdollisuuden pelata 13 kuukauden tauon jälkeen. Olen treenannut joukkueen mukana nyt kaksi viikkoa. Jo tässä ajassa olen huomannut, että joukkueella on keskenään todella hyvä meininki. On ollut myös todella mukavaa päästä kuuntelemaan nuorempien juttuja, kun viimeisen 6 kuukauden aikana on treenannut pääosin yksin, Kaijomaa toteaa seuran nettisivulla julkaistussa tiedotteessa.

Turkulaisten päävalmentaja Antti Virtanen on uudesta vahvistuksesta luonnollisesti innoissaan.

– Saadaan iso kauhallinen kokemusta joukkueeseen. Kaijomaa on kiekollinen puolustaja, joka tuo myös vaihtoehtoja ylivoimaan. Hänellä on pitkä tauko peleistä loukkaantumisen vuoksi, joten etenemme rauhassa rasituksen suhteen.

Kaijomaa on pelannut urallaan Liigassa SaiPan, JYPin, Tapparan, Bluesin ja TPS:n väreissä peräti 467 runkosarjaottelua tehoin 41+104=145. 61 pudotuspelin saldo on 5+9=14.

JYPissä Kaijomaa juhli Liiga-mestaruutta 2009, sekä saavutti SM-pronssia 2010.

Viime kaudella pakki pelasi Saksan pääsarjaseura Schwenninger Wild Wingsissa 16 ottelua summaten niissä kolme syöttöpistettä.