2010-luku vetelee viimeisiään, minkä vuoksi eri sivustot rakentelevat myös urheilun saralla omia listauksiaan vuosikymmenen kohahduttavimmista tapahtumista.

The Score rankkasi tuoreessa artikkelissaan menneen vuosikymmenen viisi suurinta pelaajasiirtoa. Katso listaus alta.

5) Tyler Seguin Dallas Starsiin

21-vuotiaana Boston Bruinsista Dallas Starsiin kesällä 2013 kaupattu Tyler Seguin oli Taylor Hallin ohella aikansa kuumin superlupaus. 203 pelissä 121 pistettä Bruins-paidassa takonut Seguin treidattiin Starsiin, jossa mies on kantanut vuosien ajan ykkössentterin viittaa. Seguinin siirtoa perusteltiin Bruinsin toimesta pelaajan kyvyttömyydellä sopeutua seuran kulttuuriin.

Seitsemän pelaajaa sisältäneessä jättikaupassa Bruins sai vastineena mm. Loui Erikssonin, joka kiekkoilee nykyään Vancouver Canucksissa. Seguin puolestaan on nakuttanut siirtonsa jälkeen neljänneksi eniten (217) maaleja kaikki NHL-pelaajat mukaan laskien.

4. Roberto Luongon paluu Floridaan

Florida Panthersin seuralegendoihin lukeutuva, uransa viime kauteen päättänyt maalivahti Roberto Luongo palasi Vancouver Canucksista takaisin alkuperäiseen NHL-seuraansa maaliskuussa 2014. Toiseen suuntaan matkasi mm. Canucksin nykyinen ykkösvahti Jacob Markström.

Luongo ehti solmia vuonna 2009 Canucksin kanssa 12-vuotisen, 64 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen, joka muodosti viimeisinä vuosina omat ongelmansa Panthersille maalivahdin terveyden sekä suoritustason romahdettua.

Myös Canucksin kannalta kauppa oli alun perusteella katastrofi. Seura jäi kauppaa seuranneella kaudella pudotuspelien ulkopuolelle ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen.

3. Erik Karlssonin siirto San Jose Sharksiin

Viime kalenterivuoden puhutuin pelaajakauppa, jossa Ottawa Senators myi kapteeninsa Erik Karlssonin San Jose Sharksiin. Senators sai paluupostissa neljä pelaajaa, yhden 1. kierroksen sekä yhden 2. kierroksen varausoikeuden.

Siirron suurin syy löytyi Karlssonin katkolla olleesta sopimuksesta. Ruotsalaistähti ei suostunut jatkosopimukseen kanadalaisseuran kanssa, minkä seurauksena Senators halusi minimoida vahingot ja avittaa samalla uudelleenrakennusprosessiaan korkeiden varausvuorojen muodossa.

Karlsson allekirjoitti sittemmin Sharksin kanssa 8-vuotisen, 92 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

2. P.K. Subbanin ja Shea Weberin vaihtokauppa

Vuoden 2016 kohahduttavin pelaajasiirto, jossa maisemaa vaihtoi kaksi sen ajan NHL-supertähtipuolustajaa P.K. Subbanin siirryttyä Nashville Predatorsiin kokeneen Shea Weberin matkattua paluupostissa Montreal Canadiensin riveihin.

Siirtoa pidettiin tuolloin Nashvillen voittona nuoren tähtipuolustajan vaihduttua kokeneeseen, nyky-NHL:n tempoon varsin verkkaisena pidettyyn Weberiin. Nykyvalossa asetelmat ovat kuitenkin vaihtuneet päälaelleen. Loukkaantumisista sittemmin kärsinyt Weber johtaa Canadiens-puolustusta edelleen isännän ottein. Jättipalkkainen Subban puolestaan on jo ehditty kaupata Predatorsista eteenpäin New Jersey Devilsin poimittua jetset-piireissä nykyään parhaiten viihtyvän puolustajan riveihinsä.

1. Taylor Hallin siirto New Jersey Devilsiin

Edmonton Oilers ja New Jersey Devils pyöräyttivät kesällä 2016 pelaajakaupan, jossa entinen ykkösvaraus Taylor Hall vaihdettiin Devilsin lupaavaan ruotsalaispuolustaja Adam Larssoniin.

Larsson ei onnistunut koskaan nousemaan todellisten tähtipuolustajien joukkoon, sen sijaan Hall toimi usean vuoden ajan Devilsin ykköstähtenä. Nopea laituri loisti joukkueensa yksinäisenä tähtenä varsinkin kaudella 2017-18, jolloin mies nakutti 76 runkosarjapelissä hurjat 93 tehopinnaa. Taannoin Arizona Coyotesiin kaupattu kanukkitähti valittiin kyseisellä kaudella koko NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi.

LUE MYÖS: NHL-päävalmentajalta hurjaa suitsutusta suomalaistähdelle: ”Paras, jota olen koskaan valmentanut”