NHL:n toissa kauden Norris-ehdokas siirtohuhujen kohteena – ”Miten paljon voi muuttua kahdessa vuodessa?”

© Kuva: Getty Images

Philadelphia Flyersin puolustaja Shayne Gostisbehere lukeutui vielä toissa kaudella NHL:n ehdottomiin kärkipuolustajiin ja tulevaisuuden potentiaalisiin megatähtiin.

Tällä hetkellä 26-vuotias jenkki takoi kolmannella NHL-kaudellaan 78 pelissä mojovat 65 (13+52) tehopinnaa olleen varteenotettava ehdokas jopa parhaan puolustajan Norris-palkinnon saajaksi.

Tällä kaudella meno on kuitenkin taantunut pahemman kerran. Ajoittain jopa kokoonpanon ulkopuolelle tiputettu 180-senttinen hyökkäävä puolustaja on pelannut 27 peliä tehoin 4+6=10 ollen tällä hetkellä vaivaisessa 28 pinnan kausitahdissa. Ainakin Montreal Canadiensin on jo kerrottu tiedustelleen miehen perään.

NHL-toimittaja Steven Ellis ei voi uskoa näkemäänsä vertaillessaan miehen nykytasoa parin vuoden takaiseen.

– Miten paljon voikaan muuttua kahdessa vuodessa? Norris-ehdokas, joka näytti nousevan yhdeksi NHL:n lähivuosien parhaista hyökkäävistä puolustajista. Hänen alkukauden peliaikansa (18.19 minuuttia per ilta) on heikoin koko hänen uransa aikana, Ellis pyöritteli.

Ellis uskoo puolustajan olevan ykkösehdokas Flyersin GM Chuck Fletcherin kirjoissa, mikäli tämä suunnittelee isoa pelaajakauppaa kesken kauden.

– Montrealin on huhuttu etsineen puolustajaa jo kesästä saakka ja spekulaatiot Gostisbeheren mahdollisesta siirrosta ovat nousseet ilmoille tämän vietettyä aikaa pressiboksissa. Uusi koti ja uusi alku antaisivat puolustajan uralle uudenlaista kipinää, The Hockey Newsin kiekkotoimittaja arvioi.

Haluaako Flyers kaupata parin vuoden takaisin tähtipuolustajan tilanteessa, jossa tämän vaihtoarvo on aallonpohjassa, lienee tosin toinen asia. 4,5 miljoonaa dollaria kaudessa tienaavan puolustajan sopimus umpeutuu kesällä 2023.