Ruotsalainen NHL-tähti päätyi ratkaisuun, johon kukaan suomalainen ei ole rohjennut: ”Kyse ei ole vain rahan säästämisestä”

© Kuva: Getty Images

Washington Capitalsin ruotsalaistähden Nicklas Bäckströmin sopimus päättyy tähän kauteen. 32-vuotias sentteri on pelannut tähän asti varsin edullisella 6,7 miljoonan dollarin vuosipalkalla. Hän on kuudella viime kaudella rikkonut 70 tehopisteen rajapyykin, joten palkkakuittiin on odotettavissa iso korotus.

Vaikka Bäckström neuvottelee kenties uransa isoimmasta sopimuksesta, hän on päätynyt harvinaiseen ratkaisuun. Ruotsalaistähti ei käytä pelaaja-agenttia, vaan neuvottelee sopimuksensa itse.

– Kyse ei ole vain rahan säästämisestä. Haluan tehdä sen. Olen kiinnostunut siitä. Haluan tietää, mitä kulisseissa tapahtuu. Agentin kanssa kuulee vain, mitä numerot ovat. Haluan nähdä, miten ihmiset reagoivat ja sellaista. Se on mielestäni siistiä, Bäckström kommentoi The Washington Postille.

Säästö itse tehdylle sopimukselle on todella tuntuva. Pelaaja-agentit ottavat joidenkin arvioiden mukaan kolme prosenttia palkasta. Esimerkiksi 8 miljoonan dollarin sopimuksesta tämä tarkoittaisi 240 000 dollarin siivua.

Bäckström ei ole vielä tehnyt tutkimusta kartoittamalla itsensä tasoisia pelaajia ja heidän palkkalappujaan.

– Minusta tuntuu, että minun ei tarvitse mennä neuvotteluihin ja olla tarkkoja lukuja mielessä. Voimme vain keskustella normaalisti ja se siitä.

Aiemmin oman sopimuksensa NHL:ssä ovat neuvotelleet Aleksandr Ovetshkin, Drew Doughty ja ruotsalaislegenda Nicklas Lidström.

Lue myös: Nöyryyttävä tappio! Ruotsin nuorten MM-joukkuetta kylvetettiin kenraaliharjoituksessa oikein kunnolla