Kaksi upeaa tilastofaktaa tiskiin – viime kaudella NHL:ssä rämpineen Patrik Laineen kujajuoksu muisto vain

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jetsin suomalaistykki Patrik Laineesta on löytynyt tällä kaudella täysin uusia piirteitä pelaajana. Hyökkääjä iski viime kaudella runkosarjassa tehot 30+20=50, mutta nyt kasassa ovat pisteet 8+20=28.

Viime kauden syöttömäärän kasaan saaminen jo tässä vaiheessa sesonkia, 27 pelissä on hurja temppu. Juurikin Laine on yksi Jetsin kärkipelaajista, joka on ollut isossa roolissa läpi kauden.

– Silloin pitää laukoa, kun on saumat. Jos ne eivät uppoa, kaverit tekevät uskomatonta työtä, yöllä peräti seitsemän kertaa ampunut Blake Wheeler kehuu Jetsin sivuilla.

Jets taipui Suomen aikaa perjantaiyönä Dallas Starsille jatkoajalla 2-3.

Kyle Connor on kiekolla, Nik Petan on kiekolla, Patty oli mukana vääntämässä. Ne ovat pieniä asioita, jotka kirkastavat mieliä.

Lisäksi Laine syötti Jetsin tasoituksen aivan loppuminuuteilla. Syöttöjen lisäksi suomalaisen tilastoissa huomion arvioista on tehotilastovertailu viime ja tältä kaudelta: -24 / +7.

Laine itse kertoi perustelunsa uudesta, huimasta vireestään Yle Urheilulle.

– Kun olen pelannut ykkösketjussa melkein koko kauden, joka ilta tulee vastustajan ykköspakkipari vastaan. Se on aina haaste. Joka joukkueessa on hyviä pelimiehiä, joten pitää keksiä uusia keinoja tehdä maaleja.

– Nyt olen saanut luotua ketjukavereille paikkoja, kun olen yrittänyt löytää uusia temppuja.