Kahdesti osunut Mikko Rantanen oli iskeä hatullisen NHL:ssä, mutta maalivahti otti ällistyttävän torjunnan – suomalaiselta eeppinen reaktio

© Kuva: Getty Images

Colorado Avalanchen ja Philadelphia Flyersin välisen ottelun ykköstähti Mikko Rantanen oli torstaiyönä lähellä kypärätemppua nakutettuaan Avsin 3-1-voittoon päättyneessä pelissä kaksi häkkiä. Suomalainen iski toisen erän lopussa ja kolmannen erän alussa.

Kolmaskin maali oli lähellä, mutta sen Flyers-vahti Carter Hart esti aivan käsittämättömällä torjunnalla. Nousiaislaisen pelaajan reaktio, eli naurahtaminen, kertoi tilanteen eeppisyydestä paljon. Colorado sai vahdin poikittaisliikkeeseen, muttei kiekkoa pömpeliin.

Sairastuvalta äskettäin palannut Rantanen sen sijaan sai pikkumustan Hartin selän taakse tällaisella ja tällaisella tavalla.

Maalivahdille kiitosta

Vaikka Colorado on kärsinyt pitkin kautta loukkaantumisista, on joukkue liitänyt läntisessä konferenssissa käytännössä viikosta toiseen korkealla. Avs nousi 43 pinnaan ja se on lännen ensimmäinen joukkue, joka otti kauden 20. voittonsa.

– Jos pelaamme niin kuin osaamme, voitamme jääkiekkopelejä paljon, Colorado-käskyttäjä Jared Bednar sanoi Denver Postille.

Loukkaantumiset ovat riivanneet laumaa viikosta toiseen. Sairastuvalla ovat käyneet aiemmin esimerkiksi Rantanen, Gabriel Landeskog, Andre Burakovsky, Matt Calvert, Erik Johnson sekä maalivahtiosasto. Tsekkivahti Pavel Francouz sai nyt kehut, kun hän napsi voittopelissä 32 koppia.

– Jotta joukkue voisi olla johdonmukainen ja voittaa pelejä, tarvitsee joukkue keskimääräistä parempaa maalivahtipeliä. Hän on ollut hyvä.

Francouz on pelannut tällä kaudella vain 13 peliä, eli otteluita on vyölle kertynyt vain harvakseltaan. Se ei ole virettä silti romuttanut.

– Hän on ollut hyvä, vaikka hänen on annettu aloittaa satunnaisesti.

LUE MYÖS:
NHL:n suomalaista tulokaspelaajaa koulutettiin kovalla kävellä – joukkue liitää silti komeassa voittoputkessa