Tätä ei varmasti moni nähnyt: Patrik Laine, Sebastian Aho ja muut kalpenevat, NHL:n suomalaistykki hämmentää tilastokärkenä – ”Olen iloinen hänen vireestään”

© Kuva: Getty Images

Kukapa olisi uskonut, että Dallas Starsin Roope Hintz johtaa suomalaisten sisäistä maalipörssiä NHL:ssä ylipäätään missään vaiheessa kautta? Nyt pelaaja on latonut syksyn edettyä marraskuulle asti jo peräti yhdeksän häkkiä vain 15 pelissä. Nuorten maailmanmestarin perustilastot näyttävät lukemia 9+1=10 (+1).

Hintz on sivunnut jo nyt yhden runkosarjakauden maaliennätystään, eli yhdeksää. Piste-ennätys on 9+13=22, joka tulee menemään ö-mappiin hyvinkin pian. Miten ihmeellä moinen liekehdintä on mahdollista?

– Kyse on nopeudesta, joka on tässä liigassa avainasia. Roope pystyy räjähtävyydellään tekemään sekä tilaa ketjukavereilleen että repimään vastustajien puolustusryhmitelmää moneen suuntaan, Dallas Starsin päävalmentaja Jim Montgomery sanoi NHL:n suomenkielisen sivuston mukaan.

Starsin kesän 2015 kakkoskierroksen varaus osaa tehdä maaleja jos minkälaisella tavalla. Hintz on tehnyt jo tässä vaiheessa kautta niin tasakentällisin kuin yli- ja alivoimillakin.

– Hintzin laukaukset eivät ole maalivahdeille mitään helppoja paloja. Kuti on usein painava ja tulee suoraan liikkeestä. Lisäksi Roope osaa käyttää tehokkaasti kehoaan kulmissa, jonka ansiosta hän voittaa paljon kaksinkamppailuja, tähtipaitojen päävalmentaja jatkoi.

Suomalaistykin liekehdintä on siinä mielessä upea asia, että Stars räpeltää suhteellisen syvällä. Se on omassa divisioonassaan viidentenä, ja kauden 15 pelistä on kertynyt vain viisi suoraa voittoa.

– Roope on ollut yksi joukkueemme suurimmista tekijöistä, ja olen iloinen hänen tämän hetken vireestään, ruotsalaispakki John Klingberg totesi.

Dallas on ilmeisesti parantanut kauden edetessä ja tottahan esimerkiksi tilastot todistavat tämän. Viidessä edellisessä koitoksessa tähtipaidat ovat juhlineet voittoa neljästi.

– Toki silloin tällöin tulee virheitä, mutta olemme oppineet niistä. Olemme joukkue, jolla on vielä paljon näytettävää. Uskon, että pystymme pitämään tiiviin viisikkopelaamisen jatkossakin ykkösasiana, ruotsalaispuolustaja summasi.

Dallas jatkaa kauden urakkaansa sunnuntaiyönä Montreal Canadiensia vastaan.

LUE MYÖS:
Yle Puhe: No nyt! NHL-tähti Rasmus Ristolainen sätti TPS:n täysin lyttyyn lyhyen ytimekkäästi: ”Hävettää”


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!