Yle Puhe: No nyt! NHL-tähti Rasmus Ristolainen sätti TPS:n täysin lyttyyn lyhyen ytimekkäästi: ”Hävettää”

© Kuva: Getty Images

Meritoituneen TPS:n kausi Liigassa on ollut toistaiseksi täydellistä tervanjuontia. Vihdoin perjantaina päävalmentaja Kalle Kaskiselle monoa antanut seura on sarjataulukossa viimeistä edellisenä, ja esimerkiksi suoraan puolivälieräpaikkaan eroa on jo surkuhupaisat 15 pinnaa.

Maaliero on 18 pelin jälkeen melkein 20 astetta pakkasella – 38-57. Tuoreen luotsi Marko Virtasen johtaman TPS:n tekeminen on tavoittanut myös rapakon takana pelaavan Buffalo Sabres -tähti Rasmus Ristolaisen. Hän sätti joukkueen tekemisen Yle Puheen Jääkiekkokierroksella äskettäin täysin lyttyyn.

– Tekisi mieli sanoa, että en olisi seurannut, mutta ei sitä voi olla seuraamatta. Surullista. Hävettää.

Ristolaisen kommentti on siinä mielessä karu, että pelaaja itse ponnisti nimenomaan TPS:stä maailmalle. Sabres-pakki pelasi turkulaisjoukkueessa viimeisen kerran kaudella 2012-13.

Ex-luotsi Kaskinen antoi viimeisiä kommentteja TPS:n päävalmentajana keskiviikkona. Hän kertoi SuomiKiekon ja muiden medioiden edessä joukkueen ongelmista näin:

– Oli toisen erän myllytys ja kolmannen erän paikat sekä loppuun ylivoimaa. Jatkoajalla oli läpiajoja ja teemme kaksi maalia. Maalimäärät ovat pieniä, ne ovat tuskaisen pieniä. Noista paikoista olisi pitänyt muutama runtata sisään, Kaskinen sanoi TPS:n 2-3-tappioon päättyneen Jukurit-pelin jälkeen.

Keskiviikkona TPS:n tekemisessä oli kokeneen kehäkettu Ilari Filppulan mukaan paljon hyvää.

– Ei tietysti ole paras fiilis. Minun mielestä olimme parempi joukkue, sitä ei ole monesti voinut sanoa. Meillä oli paljon yritystä ja tarvittava määrä paikkoja. Tänään oli paljon hyvää.

Lauantaina TPS punnitsee Ilveksen kello 18.30 alkavassa ottelussa.