Siis mitä täällä tapahtuu! NHL:ssä kovasti tehoilevalla Miro Heiskasella mahdollisuus tehdä pian jo historiaa – vain yksi pelaaja pystynyt parempaan lähes 40 vuotta sitten

© Kuva: Getty Images

Dallas Starsin Miro Heiskanen on kenties kuumin suomalaisnimi tällä hetkellä koko NHL:ssä. Kun tehopakki painoi keskiviikkoyönä 6-1-voittoon päättyneessä Vancouver Canucks -pelissä tehot 1+1, onnistui Heiskanen iskemään jo kolmannessa pelissä peräkkäin vähintään kaksi pinnaa.

Heiskasen vire on historiallinen Dallas Starsissa ja sitä edeltäneessä North Starsissa. Vain yksi pakki on pystynyt pidempään sellaiseen pisteputkeen, jonka aikana puolustaja on iskenyt joka pelissä vähintään kaksi pinnaa.

Brad Maxwell sivalsi North Starsissa kaudella 1983-84 neljässä pelissä peräkkäin vähintään kaksi pinnaa. Nuorten maailmanmestari Heiskasen kanssa vastaavasti samaan on pystynyt Sheldon Souray kymmenisen vuotta sitten sesongilla 2011-12.

Suomalaistykki on mättänyt tällä kaudella pakin paikalta kunnioitettavat tehot 6+10=16.

Koska juhannuksena 2017 NHL:ään kolmantena varattu Heiskanen teki debyyttisesongillaan pisteet 12+21=33, yltänee tähtipaitojen tähti tuohon tällä kaudella jatkamalla nähtyä tahtia noin ensi vuoden alkupuolella.