Kaapo Kakon uran alku NHL:ssä on ollut kaikkea muuta kuin helppo. Pelaaja on latonut uran 11 ensimmäisessä pelissä vaisut tehot 2+1=3 plusmiinussaldon ollessa karu -12. Toki joukkuekin kyntää Rangersin keikkuessa omassa divisioonassaan viimeistä edellisenä.

– Rangers ei ole pystynyt tarjoamaan vakaata starttia. Seurassa pystytään kyllä tekemään olosuhteet mahdollisimman otollisiksi tarjoamalla sementoitunut ketjupaikka ja antamalla aikaa, annetaan tehdä virheitä. Valmentaja ja seura luovat sen ympäristön, entinen kiekkotähti Esa Pirnes kommentoi NHLSuomi-sivustolle.

Hänen mukaansa onnistumiset ruokkisivat.

– Maali auttaa valtavasti. Näen, että siellä on nuori kaveri uudessa sarjassa, maailman kovimmassa sarjassa ja itsellä kovat odotukset.

Pirnes kaipaa Rangersin toimintaan sekä viestintään järkeä. Kakon kohtelu on ollut vähintääkin kummallista.

– Nyt koutsi on antanut aika epämääräisiä lausuntoja Kakosta ja pompottanut häntä eri ketjuissa. Ei medialle mennä sanomaan, että ei riitä tässä ja tässä. Sen sijaan pitäisi pystyä buustaamaan ja kertomaan mikä toimii, kolminkertainen Suomen mestari ja kaksinkertainen MM-kisojen pronssimitalisti latasi.

Joukkue on voittanut kauden 12 pelistään vain kolme. Urallaan 57 NHL-ottelua pelanneen Pirneksen mukaan Rangersissa ei luoda tällä hetkellä positiivista onnistumisen ilmapiiriä.

– Kun on hyvä pelaaja kyseessä, niin kyllä se tulee sieltä. Hän ottaa askeleen kerrallaan steppejä. Se vaatii myös joukkueen onnistumisen.

– Pahin mahdollinen tilannehan on, että joukkue häviää paljon, eikä löydy selkeää omaa paikkaa. Se on tärkeä. Sen näki Jack Hughesin kohdalla. Kun hän pääsi pelaamaan Kyle Palmierin ja Taylor Hallin väliin, niin hän teki heti tehot 1+2=3, Pirnes muistutti.