NHL:ssä rysäytettiin pelaajakauppa: viime kevään Stanley Cup -voittaja vaihtaa maisemaa

© Kuva: Getty Images

Hallitseva NHL-mestari St. Louis Blues sekä sarjan hännänhuippuihin lukeutuva Detroit Red Wings tekivät torstain vastaisena yönä Suomen aikaa vaihtokaupan, jossa kaksi takavuosien huippulupausta vaihtaa osoitetta päikseen.

Blues saa kaupassa viime kaudella 60 pelissä tehot 3+9 nakutelleen 24-vuotiaan ruotsalaislaituri Jacob de la Rosen, joka on Montreal Canadiensin 2. kierroksen (34.) varaus vuodelta 2013. Ruotsalainen ehti edustaa Red Wingsiä vain reilun kauden ajan.

Toiseen suuntaan matkaa puolestaan 23-vuotias hyökkääjä Robby Fabbri. 1. kierroksen 21. pelaajana vuotta de la Rosen jälkeen varattu kanadalainen on kärsinyt viime vuosina loukkaantumisista. Kahden edelliskauden aikana yhteensä 45 peliä vyölleen saanut hyökkääjä pelasi alkukaudesta hallitsevan Stanley Cup -voittajan riveissä yhdeksän peliä tehoin 1+0. Mies on edustanut koko tähänastisen NHL-uransa Bluesia.