Jokerit osasyy potkuihin – pihalle potkittu kanadalainen paljasti KHL:stä hurjia tarinoita: ”Vastasin aina samalla tavalla: Tulkaa ajoissa… Ennen kuin saan potkut”

© Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Valmentajana kahta MM-hopeaa juhlinut Craig McTavish joutui kokemaan syksyllä KHL:n raadollisuuden ikävimmällä mahdollisella tavalla. Menneinä kausina rapakon takana Edmonton Oilersissa työskennellyt luotsi sai Lokomotiv Jaroslavlista monoa syyskuun lopulla.

Jokerit-tappio oli viimeinen niitti. Lokomotiv hävisi kotonaan helsinkiläisille 23. syyskuuta 1-4, ja seuraavana päivänä kanadalainen sai lähteä. McTavish selitti jo aiemmin potkujen olleen yllätys.

– Isoin virheeni? En tiedä, ei hajuakaan. Emme saaneet aikaan tuloksia, mutta olimme oikealla tiellä. Hävisimme kaksi ensimmäistä peliä ja voittoprosenttimme oli alle 50, päävalmentaja arvuutteli Sport-Ekspress-sivuston haastattelussa.

Nyt ex-luotsi oli kirjoittanut mediajätti TSN:n sivuille tarinaa tuota kohtalokasta Jokerit-peliä ympäröineestä ajasta. Jokerit oli hävinnyt kolmesti putkeen ennen Lokomotiv-ottelua.

– Jutellessani Jokerien Jarin Kurrin kanssa tiedostin, että toinen meistä poistuu hallilta hyvinkin pettyneenä. Jari on minun ystävä ja ajatus sekä tämän sanominen tuntuu ikävältä, mutta toivoin hänen olevan meistä pettynyt osapuoli.

Vaikka kanukki antoi Sport-Ekspressille ymmärtää olevansa yllättynyt potkuistaan, taisi hän aavistaa jotakin.

– Toki tiesin, että hävitessämme saan luultavasti potkut.

Oma maailma

McTavish nousi virkaan viime toukokuussa. Edellisen kerran hän oli toiminut päävalmentajana AHL-joukkue Chicago Wolvesissa kaudella 2011-12. KHL-kulttuuri on valmentajien näkökulmasta ilmeisesti täysin oma maailma.

– Ajattelin asioita pelokkaan optimistisesti, kanadalainen kertoi ensiksi, ja otti esille suorastaan hervottoman esimerkin:

– Kun ystäväni kertoivat tulevansa kylään luokseni, vastasin aina samalla tavalla: Tulkaa ajoissa… Ennen kuin saan potkut.

McTavish painotti Sport-Ekspressille aiemmin, että NHL:ssä toimintatavat ovat täysin erilaiset.

– Kun päävalmentaja palkataan NHL-seuran peräsimeen, hän saa yleensä kaksi vuotta aikaa näyttää kykynsä ilman uhkaa potkuista.

Lokomotivilla on ollut 15 viimeisen vuoden aikana peräti 18 eri päävalmentajaa. Se kertoo paljon.

Seuran yksi erikoisimmista persoonista on puheenjohtaja Juri Jakovlev. Jos hänen kanssaan joutui jutulle, olivat asiat kuulemma vinossa.

– Hän johti pakettia negatiivisten asioiden kautta. Jurin kanssa hyvä uutinen oli se, jos uutista ei ollut. Eräs henkilö seurasta kertoi minulle pian alussa, että jos Jurin kanssa joutuu puheille, ovat asiat joko huonosti tai todella huonosti.

Nyt Lokomotiv keikkuu KHL:n läntisessä konferenssissa kahdeksantena, pykälän Jokereita perässä.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.