Kuluva liigakausi on ollut Kärppien tehopakki Jakub Krejcikille suoraan sanottuna sekopäinen, sillä pelaaja on paukuttanut jo kaksi hattutemppua. Ensimmäinen syntyi 25. lokakuuta KalPaa vastaan ja toinen tiistaina, 26. marraskuuta JYPin reppuun.

Kaksi hatullista kauden aikana puolustajalta ei ole Liigassa todellakaan mitään arkipäivää, sarjan virallisella Facebook-tilillä vahvistetaan.

Puolustajista kahteen hattutemppuun samalla kaudella ovat pystyneet Krejcikin lisäksi vain Pekka Marjamäki kaudella 1977-78 ja Tapio Levo 1984-85. Edellisestä pakin kahden hattutempun kaudesta on aikaa siis noin 35 vuotta.

Sekin on merkittävä seikka, että Krejcikin lisäksi yhdeksän puolustajaa kautta aikojen on tehnyt runkosarjassa vähintään kaksi hattutemppua. Kärjessä on Marjamäki viidellä hattutempulla.

– (Jari) Sailiolta tuli hieno yksilösuoritus alkuun, ja olin maalin kulmalla. Yritin laittaa kiekkoa sisään, muttei mennyt. Kiekko jäi Jakubille, ja se kiekon sisään, oululaisten hyökkääjä Julius Hermonen kuvaili voittomaaliksi jääneen 2-1-häkin syntymistapaa seuran kotisivujen videohaastattelussa.

Reilun 22 minuutin peliaikakeskiarvolla Liigassa luutiva tsekki on paukuttanut kauden 23 ottelussa tehot 7+10=17. Hänen tehotilastonsa vertailu on häikäisevä +33/-9=+24.

28-vuotias prahalainen on pakkien pistepörssin kakkonen heti Tapparan Valtteri Kemiläisen (1+19=20) jälkeen.