Asiantuntijalta tyly fakta Jokerien pelaamisesta: ”Ei ole niitä pelejä pystynyt voittamaan”

© Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Jokerit kohtaa perjantai-iltana kotihallissaan hurjavireisen Moskovan Dynamon.

Jokerit palasi rankalta neljän pelin vieraskiertueelta ja nappasi tuliaisina mukavasti pisteitä kolmesta ottelusta.

– Jokerien pitkän ja rankan vieraskiertueen jälkeen kovavireinen Dynamo tulee vastaan parhaaseen mahdolliseen paikkaan. Jokerit kerkesivät vähän palautella ja tähän otteluun on henkisesti helppoa lähteä, kun on kärkijoukkue vastassa ja kaikki tietää, että pitää paras peli pelata, toteaa kiekkolegenda Esa Pirnes SuomiKiekko-sivustolle.

Jokerit joutuu todellakin kovaan puntariin. Dynamo on kerännyt pisteitä hurjaan tahtiin ja on kovatasoisessa läntisessä konferenssissa toisena.

– Onhan tuo Dynamon meno ollut vakuuttavaa koko kauden, mutta varsinkin viime aikoina. Ensin oli viiden ottelun voittoputki, sitten pari tappiota ja nyt taas neljän ottelun voittosarja. Dynamo on tehnyt viime kausina melko vähän maaleja, mutta nyt siellä on löytynyt tällä kaudella enemmän maalintekijöitä. Dmitrij Jaskin muun muassa tullut vahvasti sisään ja takonut 13 maalia, Pirnes toteaa.

Jokerit on sarjataulukossa vasta 7. sijalla ja pisteitä pitäisi kerätä hyvään tahtiin, jotta narripaidat pystyvät varmistamaan itselleen hyvät lähtökohdat kevään pudotuspeleihin.

– Jokereilla on soinut omissa aivan liikaa. 73 maalia on aivan liian paljon. Jokerien oma maalintekopeli kokonaisuutena tasapainoisen puolustuksen kanssa on hakusessa. Pääsääntöisesti, jos vastustaja on tehnyt vähintään kolme maalia, niin Jokerit ei ole niitä pelejä pystynyt voittamaan. Isomaalisissa otteluissa Jokerit ei ole pärjännyt. Jos Jokerit pystyy pitämään ottelun vähämaalisena, ovat todennäköisyydet positiiviselle tulokselle suuremmat, Pirnes toteaa.

Jokerit – Dynamo Moskova perjantaina klo 18.30. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa. Studiossa ennakointi aloitetaan klo 18.00.

Kimmo Mäkinen


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!