Mediajätti The Athletic kirjoitti jutussaan, että Winnipeg Jetsin luotsi Paul Maurice oli vieraillut kesällä Suomessa silloin sopimuksettomana olleen Patrik Laineen luona.

Keskusteluiden suurin teema oli selvä. Puheet keskittyivät siihen, että suomalaistykistä pitäisi saada entistä enemmän irti.

– Puhuimme Laineen kanssa jääkiekosta ja elämästä yleensäkin, Maurice sanoi lähteelle.

– Tarkoitukseni oli päästä tuntemaan Laine paremmin sekä oppia tietämään sen, mitä hän tekee kaukalon ulkopuolella. Tapaaminen oli hauska.

NHL:ssä yhteensä 260 ottelua tehoin 118+82=200 pelannut Laine oli mielissään päävalmentajan vierailusta.

– Hänen eleensä oli hieno. Pidin siitä, että puhuimme viime vuodesta ja tulevasta. Käymämme keskustelu oli hieno.

– Me molemmat haluamme tulla paremmiksi.

Laine on nyt vihdoin ja viimein päässyt joukkueen arkeen mukaan pitkän sopimuksettomuuden jälkeen. Suomalainen ei ole huolissaan.

– Joukkueemme on alkavalla kaudella erilainen verrattuna viime kauteen. Mutta asiat ovat kunnossa, kun pelit alkavat, tykkihyökkääjä vakuutteli.

Laine pysyy Jetsissä tuoreen pahvin myötä ainakin kaksi kautta. Uusi sopimus tuo pelaajalle ensimmäisellä 6 ja toisella kaudella 7,5 miljoonaa dollaria. Laineen cap hit molemmilla kausilla on 6,75 miljoonaa dollaria.

Jets avaa sarjakautensa Suomen aikaa perjantain vastaisena yönä. Vastaan suomalaishelmessä asettuu juhannuksen kakkosvaraus Kaapo Kakon tähdittämä NY Rangers.

LUE NHL:N TORSTAIN TUOREIMMISTA JUTUISTA MYÖS:
Hetkinen, Suomen suurlupaus avaamassa kautensa sittenkin NHL:n puolella?

NHL:n supertähdeltä heti myrskyvaroitus – teki maaleillaan erikoista seurahistoriaa

Kaikkea sitä kuuleekin: Suomalainen NHL-pelaaja passitettiin farmiin – on nyt joukkueen konkari