Toronton Kasperi Kapanen yhä kiikareilla – unelmapaikka megatähtien rinnalla pian mennyttä?

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Jokaisen NHL-pelaajan unelmapaikan kahden megatähden, John Tavaresin ja Mitch Marnerin ketjussa saanut Toronto Maple Leafsin suomalaislaituri Kasperi Kapanen on kolmen pelin jälkeen ainoa yhä pisteittä oleva Leafs-hyökkääjä.

Kapasen tilannetta ei ainakaan parantanut huippusuositussa Hockey Night in Canada -ottelussa Montreal Canadiensia vastaan tapahtunut episodi, jossa suomalainen heitti katkenneen mailansa päin vastustajaa aiheuttaen maaliin johtaneen rangaistuslaukauksen.

Kuopiolaisen pelaaminen ei tällä hetkellä tuo muutenkaan lisäarvoa joukkueelle. Pelipaikka Tavaresin ja Marnerin rinnalla tarkoittaa samalla sitä, että tulosta on kertakaikkiaan pakko pystyä tekemään. Kuka tahansa NHL-pelaajista ottaisi koska tahansa kiljuen Kapasen tontin kyseisestä ketjusta. Kapanen on käyttänyt näyttöpaikkansa keräämällä tehotilastoonsa karun lukeman -4. Samaan aikaan Marner on takonut samaan aikaan tehot 2+3, Tavares tehot 0+3.

Pelipaikka kärkiketjussa onkin nyt enemmän kuin vaakalaudalla suomalaisen aiheutettua omalla tekemisillään jo useamman maalin syntymisen – väärään päähän. Toronto Sunin toimittaja Steve Simmonds kommentoi varsin osuvasti Kapasen olevan pelipaikkansa suhteen tällä hetkellä ”todella, todella lyhyessä hihnassa”.

– Häneen kohdistui valtavat odotukset kauden alla. Hänellä on taskussaan uusi sopimus ja hänelle annettiin Zach Hymanin paikka Tavaresin jaMarnerin ketjussa. Kaikki ajattelivat, että siinä on mahtava paikka kukoistaa, mutta tähän mennessä ei ole tapahtunut mitään, Simmons niputtaa suomalaislaiturin alkukautta.

Kapanen tiedostaa kehityskohteensa

Kapasen onneksi mies tuntuu itse tiedostavan kehityskohteensa jatkoa ajatellen.

– Pitää vain pysyä positiivisena. En sano ketjumme olleen huonon, mutta emme ole päässeet täyteen potentiaaliimme. En ainakaan minä. Minun täytyy parantaa, Kapanen kommentoi Toronto Sunille.

– Minun täytyy saada jalat liikkeelle, pelata fyysisesti, taklata niin paljon kuin mahdollista ja saada kiekkoa heille, sekä päästä maalille ohjaamaan kiekkoja, Kapanen luetteli kehityskohteitaan.

Miten pitkään valmennusjohdon kärsivällisyys Kapasen kohdalla kestää? Tulosta on pakko tulla jo seuraavassa ottelussa, kun Leafsin vieraaksi saapuu vaikean alkukauden pelannut viime vuoden runkosarjan ylivoimainen ykkösjoukkue Tampa Bay Lightning.

LUE MYÖS: NHL-megatähden loukkaantumisesta lisätietoja – suomalaistulokkaalle luvassa näyttöpaikka?

LUE MYÖS: Debyytti edessä! MM-kultaleijona nostettiin NHL-joukkueen kokoonpanoon

LUE MYÖS: Supertähtiä vilisevä NHL-seura sortunut ylimielisyyteen – kapteeni jyrähtää: ”Tulee todella pitkä vuosi, jos…”

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS