Tahmeutta ja taaperrusta: tässä ovat Liigan alkukauden FLOP 5 pelaajat!

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan alkukauteen mahtuu runsaasti hienoja hetkiä. Urheiluun kuuluu kuitenkin myös varjopuoli, eivätkä kaikki pelaajat voi mitenkään vastata heille asetettuihin odotuksiin.

Kun jokainen joukkue on pelannut vähintään 14 ottelua, on helppoa jo nähdä, keiden alkukausi on ollut pettymys. Tässä artikkelissa listaamme Liigan viisi isointa floppia.

5. Otto Kivenmäki, Ässät

Otto Kivenmäki nousi viime kaudella Ässien vakiokokoonpanoon ja oli heti yksi joukkueen johtavia pelaajia. Nuorukainen takoi 34 ottelussa tehot 2+14=16. Tällä kaudella meno on ollut paljon tahmeampaa, ja vaikka porilaiset ovat menestyneetkin paremmin, on Kivenmäki merkkauttanut vain kaksi syöttöpistettä.

4. Michal Kristof, Kärpät

Kärppien hyökkäyskalusto on täynnä NHL-statuksen tähtiloistoa ja onnistumisia on tullut laajalta rintamalta. Slovakkisentteri Michal Kristofin peli on kuitenkin ollut tukkoista. Hän pelasi pitkään kiikaritehoilla, mutta nyt pisteitä on tullut sentään neljän syötön verran. Viime kaudella hän merkkautti runkosarjassa tehot 9+30=39.

3. Tony Sund, TPS

Tony Sund harkittiin Turkuun ylivoiman pyörittäjäksi, mutta tähän mennessä Sundin peli on sakannut pahemman kerran kuten on koko TPS:n. Viime kaudella Sund murtautui Liigan parhaimmistoon Sportissa, mutta tällä kaudella kiekollinen puolustaja ei ole saalistanut kuin yhden maalisyötön. Jos kehityspolku olisi pysynyt samanlaisena, olisi häneltä voinut odottaa tällä kaudella läpimurtoa EHT-tasolle.

Tony Sund iski viime kaudella Sportille 35 tehopistettä. Kuva: Juha Tamminen

2. Toni Kallela, Sport

Toni Kallelan Liiga-läpimurtoa on odotettu jo vuosikausia. Huippulupaava hyökkääjä takoi aikoinaan A-nuorten SM-liigassa 75 tehopistettä 45 otteluun. Läpimurto tapahtui vihdoin 26-vuotiaana viime kaudella Sportissa, kun Kallela takoi 42 tehopistettä. Kausi 2019-20 on ollut valtava taka-askel, ja Kallela on iskenyt 14 otteluun ainoastaan yhden maalin.

1. Frans Tuohimaa, HIFK

HIFK:n maalivahtipeli on ollut jo vuosien ajan iso murheenkryyni. Täksi kaudeksi helsinkiläisseura hankki Frans Tuohimaan SaiPasta, joka oli kuulunut jo muutaman kauden ajan Liigan maalivahtien eliittiin. HIFK:ssa Tuohimaa on kuitenkin vuotanut kuin seula. Selän taakse kolisee jatkuvasti liian helppoja maaleja. 12 pelatun ottelun jälkeen Tuohimaan torjuntaprosentti on vaatimaton 89,3.