Los Angeles Kingsin tähtipakki Drew Doughty ja Calgary Flamesin hyökkääjä Matthew Tkachuk ovat olleet NHL:ssä jo pitkän aikaa napit vastakkain. Kanadalaisen ja jenkin vihanpito alkoi aikoinaan, lähes kolme vuotta sitten Tkachukin kolattua Doughtya päähän kyynärpäällään.

Pelaajat ovat sittemmin räksyttänneet toisilleen suitaan, ottaneet toisistaan mittaa fyysisesti ja provosoineet toinen toisiaan ties millä keinoin. Aiemmin tällä kaudella Kings kaatoi Flamesin jatkoajalla kuinkas muutenkaan kuin Doughtyn häkillä.

Kanadalaispakki tuuletti voittomaaliaan hyppäämällä päin Flames-hallin pleksiä, jonka toisella puolella oli läjä Calgary-faneja. Tovi tästä eteenpäin ja Doughty pisti kätensä korvalle jäällä kuunnellakseen yleisön reaktioita.

Viime yönä Kingsin 4-1-voittoon päättyneessä pelissä Doughty lähetti Tkachuckin takapuolitaklauksellaan kuuta kiertävälle radalle, ja tuota tööttiä seurasi melkoinen kahakka. Kaksikko ei päässyt toistensa kimppuun, kun paikalle riensi kummankin joukkueen pelaajia.

NHL:ssä harvinainen kiehahdus! Raju taklaus käynnisti ison kahakan – katso tilanne

Doughtyn äiti, Connie on Sportsnetin jutun mukaan kyllästynyt kaksikon nahisteluun ja hän haluaisi poikansa tekevän kaukalossa vain sen, mitä hän osaa. Tilanne jakaa myös toisenlaisia näkemyksiä.

– Ovatko he tapelleet? Koen heidän vihaavan toisiaan, joten haluan nähdä heidän tappelevan, Dallas Starsin konkarihyökkääjä Joe Palveski latasi The Athleticille.

Tällä kaudella vasta tehot 1+1=2 iskenyt 35-vuotias jenkki on seurannut sinänsä koomista vääntöä huvittuneena.

– Drew on ihan hauska tapaus, otaksun. Hän tykkää länkyttää, ja minusta se tekee lajille hyvää.

Tapaus on pursunnut kanadalaismedioissa paljon.

– Tehän ette muusta puhukaan, Pavelski murjaisi.