New Jersey Devilsin viime kesän ykkösvaraus Jack Hughes ei ole saanut parasta mahdollista starttia NHL-uralleen.

Jättimäiset odotukset selässään kantava 18-vuotias on jäänyt kuudessa ensimmäisessä ottelussaan ilman tehopisteitä, joten kysymyksiä on noussut paljon ilmoille.

Yksi näistä kuuluukin näin: voiko Hughesin vaikeuksista tehdä vielä johtopäätöksiä?

NHL:n historiasta löytyy muutamia ykkösvarauksia, jotka tietävät ainakin sen, että heikosta NHL-uran aloituksesta voi päästä yli.

Taylor Hall

Hughesille löytyy ainakin osaavaa apua läheltä, sillä hän istuu pukukopissa entisen NHL:n ykkösvarauksen Taylor Hallin vieressä. Hall kärsi myös uransa alkuvaiheilla vaikeuksista päästä tehopisteille.

Edmonton Oilersia edustanut Hall aloitti NHL-uransa seitsemällä peräkkäisellä pisteettömällä ottelulla. Kanadalaistaituri pääsi lopulta haastavan alun yli ja summasi tulokaskauden 65 ottelussa 22 maalia ja 42 tehopistettä.

Tulokaspalkinto annettiin kuitenkin lopulta Carolina Hurricanesin Jeff Skinnerille.

Steven Stamkos

Tampa Bay Lightningin kesän 2008 ykkösvaraus ei myöskään saanu tehopisteitä tililleen uransa ensimmäisen seitsemän NHL-pelin aikana. Stamkosin tulokaskauden saldoksi jäi lopulta 23 maalia ja 46 tehopistettä.

Stamkos pääsi seuraavalla kaudella uskomattomaan liitoon, kun hän tulitti runkosarjassa huimat 51 maalia ja 95 tehopistettä. Lightning-supertähti oli NHL:n maalipörssin kärkinimi Sidney Crosbyn ohella.

Owen Nolan

Uransa jo lopettanut Owen Nolan varattiin vuoden 1990 varaustilaisuudessa ykkösenä Québec Nordiquesiin. Romuluinen hyökkääjä aloitti NHL-uransa kirjaten vain kaksi pistettä ensimmäiseen 14 otteluun.

Nolan teki tulokaskaudellaan lopulta vaisut tehot 3+10=13

Seuraavalla kaudella Nolan nousi NHL:n kirkkaimpaan eliittiin, kun runkosarjassa syntyi komeat 42 maalia ja 73 tehopistettä.

LUE MYÖS: NHL-toimittaja: Jack Hughesin synkällä aloituksella hurja vaikutus – radikaali ratkaisu uhkana!