Oho! Suomalaisyllättäjä joutui antamaan muille tasoitusta NHL-joukkueessa, keikkuu silti jo maalipörssin kärjessä, ennätyskin paukkumassa rikki – ketjukaveri ylistää

© Kuva: Getty Images

Tuskin monikaan olisi uskonut ennen NHL-kauden alkua, että profiililtaan kolmos-nelosketjun hyökkääjä Joel Armia voisi johtaa Montreal Canadiensin sisäistä maalipörssiä. Se vasta hurjaa onkin, että pelaaja on siinä ykkösenä, vaikka hän on pelannut muita vähemmän.

Porista maailmalle ponnistanut Armia on latonut nyt jo viisi maalia (5+1=6, +4) tämän kauden kahdeksassa ensimmäisessä pelissä. Lähimmät uhkaajat ovat pelanneet pari ottelua enemmän Armian pienen loukkaantumisen takia. Kymmenen ottelun Phillip Danault ja Brendan Gallagher ovat viimeistelleet neljä maalia mieheen.

Perjantaiyönä Suomen mestari maalasi taas kertaalleen, kun Habs joutui tunnustamaan San Jose Sharksin paremmakseen luvuin 4-2.

Nyt kakkosketjussa hyökänneen suomalaisen ketjukaveri Jonathan Drouin jakoi paikallisen Montreal Gazetten jutussa kehuja kahden ottelun huilin jälkeen peleille palanneelle maalitykille.

– Armia teki tyylikkään maalin.

– Ajattelin, että ketjumme peli tuntui paremmalta pelin edetessä. Hyökkäsimme enemmän maalille päin. Mietimme aamulla, että jos meillä on saumat tehdä hieno kuvio, niin teemme. Mutta jos ei ole, niin pelaamme alkukaudelle tyypillistä kiekkoa.

Myös päävalmentaja Claude Julien kehui trion Drouin – Max Domi – Armia tekemisiä. Luotsi sanoi uskovansa, että kyseinen ketju on vahva, jonka voi heittää askiin mitä huippuketjua vastaan hyvänsä.

Armiahan on tavallaan koko ketjun ruumiillistuma. Hän pystyy tehoihin ja taitavaan kiekolliseen pelaamiseen, mutta kyllä suomalaiselta luonnistuu myös vastustajan pelin tappaminen.

Porilaisen yhden kauden maaliennätys runkosarjassa on 13 maalia viime kaudelta. Sen uskaltanee tässä julistaa menevän rikki tällä sesongilla.

LUE PERJANTAIN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Rapaa niskaan saanut NHL:n suomalaispeluri löi taas jauhot jokaikiseen suuhun – teki nyt seurahistoriaa: ”On ollut erinomainen”

Sebastian Aho viskasi gorillan selästään – kauden ensimmäinen oikea maali päätti kovan tuskan

Häh? NHL:ssä uskomattomat pisteet viimeistellyt Aleksander Barkov teki seurahistoriaa – voi nousta pian jopa kahden pörssin kärkeen

Ja superyllättäjän ällistyttävä liekehdintä jatkuu vain – NHL:n pistepörssin kärkinimi tekee illasta toiseen historiallisia temppuja

Pekka Rinne ilmiliekeissä NHL:ssä! Seuraennätyskin uhkaa pamahtaa rikki


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.