Viisi ottelua, viisi voittoa.

Täydellistä?

Näin voisi sanoa ilman värilasejakin.

Mikko Koskisen alkukauden panos Edmonton Oilersin maalilla on ollut ällistyttävän hieno. Ennen perjantaiyön peliä pikkumustat olivat tarttuneet 93,4 prosentin varmuudella, kiekko puolestaan oli mennyt selän taakse keskimäärin 2,20 kertaa per koitos.

Perjantaina Koskinen torjui nurin Washington Capitalsin jatkoajalla. Kun Oilers voitti 4-3, otti suomalainen siis jo kauden viidennen voittonsa. Se on historiaa joukkueen leirissä. Kukaan muu veskari ei ole pystynyt voittamaan kauden viittä ensimmäistä otteluaan.

Edmonton Oilers

@EdmontonOilers
Two franchise records were set as Draisaitl takes the all-time lead in #Oilers OT winners while Koskinen becomes the first Edmonton goalie to start a season 5-0-0 with tonight's 4-3 overtime win vs. the Caps.

– Koskinen on ollut erinomainen, Oilersin hyökkääjä Zack Kassian ylisti seuran nettisivuilla vahtia, joka torjui Capsia vastaan vaisuhkolla 89,3 prosentin varmuudella.

Oilersin toinen vahti on Mike Smith. Hänelle on kirjattu öljypaitojen kauden kaikki kolme tappiota.

– Kummatkin maalivahtimme ovat olleet erinomaisia tällä kaudella. Nähdäkseni meillä ei ole ykkösvahtia, Kassian jatkoi.

Koskinen on saanut Edmontonin suunnalta muutenkin hurjasti kehuja. Tämä on upea juttu miettiessä viime kevään ja kesän kritiikkiä.

– Hän on ollut satumainen, mediajätti Sportsnet ihasteli viime viikolla.

NHL jatkaa siitä, mihin se viime kesänä St. Louis Bluesin mestaruuden myötä jäi: Se on taas sekaisin kuin seinäkello. Sarjassa kolme joukkuetta on kerännyt 17 pinnaa keikkuen kärjessä. Ne joukkueet ovat viime vuosien ”perinteiset menestyjät” Oilers ja Buffalo Sabres sekä vähemmän yllättäen Washington Capitals.

LUE MYÖS:
Sebastian Aho viskasi gorillan selästään – kauden ensimmäinen oikea maali päätti kovan tuskan

Häh? NHL:ssä uskomattomat pisteet viimeistellyt Aleksander Barkov teki seurahistoriaa – voi nousta pian jopa kahden pörssin kärkeen

Ja superyllättäjän ällistyttävä liekehdintä jatkuu vain – NHL:n pistepörssin kärkinimi tekee illasta toiseen historiallisia temppuja

Pekka Rinne ilmiliekeissä NHL:ssä! Seuraennätyskin uhkaa pamahtaa rikki