Boston Bruinsin maalitykki David Pastrnak iski viime kaudella pelaamissaan 66 NHL:n runkosarjapelissä komeat 38 täysosumaa.

23-vuotias tshekkitähti kuuluu eittämättä NHL:n vaarallisimpien maalintekijöiden harvalukuiseen joukkoon, minkä vuoksi mieheltä odotetaan tällä kaudella jopa 50 maalin rajapyykin ylitystä. Takavuosien maalitykki ja Bruins-legenda Cam Neely neuvoo New England Sports Networkin haastattelussa joukkueen nykyistä supertähteä tavoista, joilla maaginen rajapyykki on saavutettavissa.

– Voit nähdä että hänellä on taitoa, loistavat kädet sekä pelinäkemystä. Ellei hän pelaa liian itsekkäästi, niin kyllä, Neely vastaa uteluihin siitä, uskooko tämä Pastrnakin yltävän jo tällä kaudella 50 maaliin.

– Jos olet maalintekijä, 50 maalia on aina tietynlainen rajapyykki. Et voi kuitenkaan alkaa keskittyä tuohon numeroon liiaksi, vaan varmistaa tekeväsi kaukalossa oikeat asiat sen eteen.

– On todella vaikeaa menestyä pelkästään omin avuin joukkuelajissa. Ketjukaverit ovat avain. Se, miten sinua käytetään ylivoimapelissä, varsinkin jos olet maalintekijä, on avain. Ylivoimapelin toimivuus kokonaisuudessaan on avain. Kaikki nämä vaikuttavat lopulta yksilön onnistumiseen, kolmesti urallaan 50 maalin rajapyykin kaudessa itse rikkonut Neely luettelee.

Pastrnakin kohdalla 50 maalia on täyttä realismia. Tulikuuma laitahyökkääjä on iskenyt pelaamissaan yhdeksässä ottelussa jo tehot 10+7.

LUE MYÖS: Toissa kaudella Stanley Cupin voittoa juhlinut hyökkääjä jäi ilman NHL-sopimusta – siirtyy KHL:ään