Tuskin monikaan olisi uskonut sitä, että puolisentoista viikkoa ennen marraskuun alkua NHL:n pistepörssin kärjessä keikkuu pakki, ja että tuon puolustajan nimi on John Carlson.

Ällistyttäviin liekkeihin päässyt pelaaja on nakuttanut Washington Capitalsin takalinjoilla kauden kymmenessä pelissä tehot 3+15=18. Jenkki johtaa pistepörssin lisäksi myös NHL:n syöttöpörssiä kolmen napsun erolla ennen Edmonton Oilersin Connor McDavidia. Kaksikon ero pistepörssissä on pinna.

Maanantaiyönä Carlson oli taas hyvässä tikissä. Kun kesän 2018 Stanley Cup -voittaja kaatoi Chicago Blackhawksin luvuin 5-3, saalisti pakki syöttöpinnan. Yli 25 minuuttia pelanneen mestarin tehotilastoon kirjattiin lukema +2.

Kauden kymmenessä pelissä Carlson on jäänyt pisteittä yhden kerran. Tuo ihme tapahtui kauden kolmannessa ottelussa 5. lokakuuta Carolina Hurricanesia vastaan.

Carlsonilla on useamman pinnan pelejä enemmän kuin yhden pisteen otteluita tai pisteettömiä pelejä. Tämä vertailu on 6-4. Pakin vire on luonnollisesti historiallisen kovaa valuuttaa taalajäillä.

29-vuotias pelaaja on vasta kolmas eri puolustaja NHL:n historiassa kautta aikain, joka on pystynyt saalistamaan vähintään 18 pinnaa kauden kymmenessä ensimmäisessä kamppailussa.

Muut tällaiset pelaajat ovat Paul Coffey ja Bobby Orr. Koska he pystyivät mainittuun temppuun vuosien 1969 ja 1989 välillä, on Carlsonin temppu koko 2000-luvun ensimmäinen.

Koko NHL-uransa Capsia edustaneen Carlsonin kausikohtainen piste-ennätys runkosarjassa on mallia 13+57=70. Koska tuo syntyi viime kaudella, on pelaaja vasta hiljalleen muovautunut pistelingoksi. Runkosarjapisteet ovat olleet nousussa kolmen viime sesongin ajan.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
Ei se nyt ihan lähtenyt! Kaapo Kakon nimen lausuminen nolosti pieleen – katso huvittava video

Patrik Laine upotti Oilersin, kohtalonhetkeä lähestyvä suomalaissenssaatio ja muut himmensivät NHL:ssä huimia pisteitä latoneet suurtähdet